Koncert kojim je trebala biti svečano proslavljena 75. godišnjica osnivanja države Izrael i 26 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Izraela, zbog recentnih događanja, pretvoren je u poruku podrške prijateljskom Izraelu, poručili su organizatori koncerta koji se održava večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu

Nastupit će vrhunski umjetnici i Eurovizijske zvijezde Tatjana Cameron Tajči i Moti Giladi u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Pridružit će im se i poznati pijanist Joe Kaplowitz.

“Glazba je univerzalni jezik koji briše granice između ljudi, vjera i nacija. Koncertom ćemo našim prijateljima u Izraelu pokazati da i u bremenitim vremenima ne treba gubiti vjeru u budućnost koja jamči miran i siguran život svima. Snažna poruka nade, mira i zajedništva otići će iz Hrvatske svim našim prijateljima u Izraelu”, izjavio je prof. dr. Dragan Primorac, počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba. Dodao je kako Hrvatska na temelju iskustva iz Domovinskog rata dobro razumije izraelski narod te vjeruje da im je, u ovom trenutku, jako važna podrška istinskih prijatelja. Organizatori koncerta su Hrvatsko-izraelski poslovni klub i Veleposlanstvo Izraela u Republici Hrvatskoj. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, a svestranu potporu koncertu pružaju Vlada Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela te European Jewish Association, kao i mnogobrojni partneri. Početak koncerta je u 20 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime