Općina Pašman izjavljuje da do dana 11. prosinca 2019. do 12h sukladno uvjetima natječaja nije zaprimila obvezujuću ponudu tvrtke Blackard Global za projekt Pašman rivijera. 

Nastavno na upućeni e-mail od gospodina Blackard-a od dana 10. prosinca 2019. koji je stigao na službeni email Općine Pašman iza 23h, Općina Pašman očituje se kako slijedi: Najprije, golf sadržaji nisu bili određeni prostornim planom u trenutku raspisivanja natječaja. Inače u zoni obuhvata projekta nisu predviđeni golf sadržaji, naravno postojala je mogućnost da se golf sadržaji integriraju u prostorni plan ali izvan zone obuhvata projekta (izmjene PPU-a Zadarske županije su u tijeku).

Općina Pašman za tvrtku Pašman rivijera d.o.o. temeljem zakonskih propisa ne može osigurati koncesiju na pomorskom dobru. Općina Pašman nema ingerencije za izdavanje koncesija za marinu i plažu (koncesije u propisanoj proceduri izdaje Županija ili RH). 

Natječaj je zasnovan na prostornom planu uređenja jer isti daje fleksibilnost investitoru za razvoj sadržaja projekta a koje je moguće ugraditi u UPU.

Privatno zemljište nije u zoni obuhvata projekta za koji je raspisan natječaj.                   

Općina Pašman je objavila javni natječaj za nekretnine koje su u vlasništvu Općine Pašman. Golf sadržaji i marina nisu obuhvaćeni Županijskim prostornim planom. Drago nam je da je potencijalni investitor primijetio profesionalni pristup, transparentan odnos i dobru komunikaciju sa Općinom Pašman.

Žao nam je da je neposredno prije isteka roka za predaju ponude potencijalni investitor Blackard Global odustao od projekta. Općina Pašman će u skorijem nadolazećem razdoblju odlučiti na koji način će nastaviti realizaciju ovog iznimno važnog projekta za Općinu Pašman i Republiku Hrvatsku.

S poštovanjem,

                                                                                                         Općinski načelnik

     Krešimir Ćosić, mag. oec.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime