Jučer 3.10.2021.Udruga Zaboravljeni branitelji/borci  je u Šujici održala radni sastanak,a najveći razlog održavanja istog je usvajanje u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Zakona o izmjenama zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju

Kako to obično biva kad su sastanci ove udruge i ovoga puta je bilo vrlo živo, ali drukčije valjda i ne može biti kad su branitelji u pitanju i njihovi problemi koji ih muče.

Raspravljajući o Zakonu o izmjenama zakona koje smo spomenuli prisutni su se vrlo brzo složili da isti ne donosi previše osim ispravljanja, odnosno vraćanja na prijašnje stanje koje je jedino pravedno i moguće, za koje smo i tada kad su nam uzimali naša prava govorili da je krivo i nepravedno to što su vladajući radili ali isti za to tada nisu imali sluha i nisu nas uvažavali.

Ne možemo se oteti dojmu da sada kada kao ispravljaju svoju očiglednu pogrešku, za koju tada kad su je donijeli nisu htjeli uvažiti naše opaske, opet ne kalkuliraju sa možebitnom činjenicom da će se vrlo skoro kada budu nekakvi izbori pozivati na to da su nam kao nešto dali, iako svi vrlo dobro znamo da nam prije svega to nisu smjeli niti uzimati.

To što vladajući na sva zvona pušu svoja „veleumna postignuća“ činjenicom da su nam kao nešto dali i da kao ipak misle na nas, neće nas zavarati niti će nas sputati u našem daljnjem radu.

Slijedom toga na sastanku je izabrana radna grupa koja će svojim potezima ići prema Federalnom ministarstvu branitelja, ne odustajući pri tom niti milimetra od svojih zahtjeva koje smo postavili od prvog dana našega djelovanja, a to je da se izborimo za braniteljski dodatak koji je trajna kategorija, a ne za ponižavajuću egzistencijalnu naknadu koju samo malobrojni mogu ostvariti.

Jednom konačno morat će sestatus branitelja definirati onako kako i spada jer drugačije za ovu zemlju napretka neće biti , a nezadovoljstvo koje će rađati uvijek iznova nove probleme neće prestati.

Obavještavamo dakle naše članstvo kao i sve ostale istinske branitelje koji nisu od ove države za svoje zasluge dobili ništa, da započinjemo novi val naše borbe za naša prava koji neće isključti niti ponovni izlazak na ulice, jer pored ponižavajućeg statusa nas branitelja i ekonomska situacija koja se u zadnjih nekoliko mjeseci drastično pogoršala na našu štetu ogromnim poskupljenjima, dovodi nas u poziciju da je izlazak na ulice naša realnost.

Pozivamo i sve ostale braniteljske udruge i pojedince širom Federacije da nam se pridruže.

 Ljubuški, 4.10.2021.                                                               Udruga Zaboravljeni branitelji/borci    

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime