Braća Matko i Damir Kuzmanić otvaraju pogon za proizvodnju omiljenog pića, koje će uz burgere prodavati u svoja tri ugistiteljska objekta

Unatoč korona krizi, u Makarskoj je sve spremno za točenje hladnog craft piva i to iz prve Makarske pivovare, kako joj je i naziv, Pivovara se nalazi na Požarima, a vlasnici ovog hvalevrijednog ulaganja su braća Matko i Damir Kuzmanić.

Za sada Makarska pivovara proizvodi 4 vrste piva – Biokovski Lager karakterizira se zlatnom bojom i malo izraženom aromom i gorčinom.
lager pilsner – svijetlo lager pivo, laganije je i pitkije i odlikuje se jednostavnošću, a tu su i dvije vrste ale piva, Amber Ale crveno i Pale ale, malo aromatičnije.

Prva pivovara u Makarskoj dnevno može proizvesti 1000 litara piva. Proizvodnja će se odvijati prema potrebama. Pivo će za sada prodavati u kafiću “Fokus”, u pubu “Hops” u kojem će se posluživati burgeri i hrana i u “Bountiju”. Proizvodnju piva su uskladili s mesom koje prave, točnije biftecima. Pa tako govedinu uvoze iz Nizozemske, Amerike, Urugvaja, Australije. Riječ je o mesu koje je odležalo oko 28 dana. A odnedavno surađuju i s farmom iz Slunja od koje kupuju meso za suho odležavanje u komorama, tako da su u konačnici domaće kvalitetno pivo i ukusni burgeri savršen spoj. (Dnevna doza makarskog nereda)

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime