U posljednjem izdanju emisije “Panorama Makarske rivijere”, voditeljica Andrea Pašalić Jeličić otvorila je temu turističkog odmarališta Baško Polje

U prilogu o nekadašnjem vojnom odmaralištu koje se prostire na 26 ha, sugerira se kako je riječ o velikom turističkom potencijalu koji je nakon 30 godina dobio novog vlasnika. U prilogu je emitiran i monolog Joska Roščića, načelnika općine Baška Voda. Govoreći o Baškom Polju, ustvrdio je kako to odmaralište nije prodala Republika Hrvatska već oni koji su s njime loše upravljali. Prozvao je direktore koji su ostavili, kaže, 200 milijuna kuna dugova. – Ja kao načelnik sam se doista potrudio i uspio srušiti predstečajnu nagodbu gdje bi Baško Polje bilo prodano za 58 milijuna kuna imovinskom fonud Prosperus. U to vrijeme, je bio uvjet da novi kupac mora obeštetiti najprije radnike po sindikalnom ugovoru, zatim sve dobavljače, općinu, Turističku zajednicu i komunalno poduzeće, pa tek onda mogu pričati o kupnji Baškog Polja. Novi kupac je sve to napravio…, ustvrdio je Roščić.

Osvrnuo se i na Mira Bulja i Nikolu Grmoju koji su ga sa saborske govornice nedavno prozvali. – Na sjednicama Općinskog vijeća i u starom i u novom sazivu više puta se raspravljalo. Donešene su odluke, opozicija se uvijek buni, a ja stalno tvrdim da Revko i Čombe bacaju bombe. Našli su dvojicu u Saboru koji također to ne razumiju ništa, to je gospodin Grmoja i gospodin Bulj. Svaka njima čast, ovi je gradonačelnik Sinja, ovi nek’ se drži malo Metkovića. Imovinom na prostoru općine Baška Voda, po zakonu Prostornom planu i planovima uređenja donosi Općinsko vijeće, ne pojedinac i bit će onako kako je najbolje za Bašku Vodu demokratskim putem izabranom većinom volje građana, zaključio je Josko Roščić.

9 KOMENTARI

  1. Izjava je jako znakovita. Mitska. “Bit će onako kako je najbolje za Bašku Vodu demokratskim putem izabranom većinom voljom građana”…. Ako Vam sada nije jasno, kada će bit? A ima još: “Imovinom na prostoru Općine Baška Voda po Zakonu i Prostornom planu i DPUređenja bla bla bla, donosi Općinsko Vijeće a ne pojedinac” hahahaha ova je dobra, nije On nego oni (tko ih poznaje i zna Njega ne može a da ne razvali vilicu od smijeha)… uglavnom svi oni dobronamjerni svojim zdravim okicama vide bolest, a bolest jest smrtonosna, letalna i dijagnostiku joj znamo, ali ne vide (?) uzrok bolesti… Uzalud rabiti Penicilin kad na upalu utječu stalni vanjski uništavajuči faktori koje nitko ne liječi. S medicinskog stanovišta sve je jasno, hajdemo malo promiješati sadržajem lubanje pa da dođemo do zaključaka. Bit će onako kako… je najbolje za Baške Vode. A jesam se nasmija ovo vridi para.

  2. Šta reć na ovaj prilog nego da je rič o bolesnom egomanijaku.
    Samo bi volio da ga vidimo u pržunu prije nego krepa ko Milan Bandić.

  3. Kakvo Općinsko vijeće to je samo Joško Rošćić nijedan HDZ ovac ne smije zucnut a kamo li mislit svojom glavom. U slučaju neposluha sankcija je trenutna, sve sam oduoćuje uz suglasnost zna se koga,

  4. Vlada bi davno ukinula općinska i gradska vijeća da im nije namijenila ulogu čistilišta grijeha (grado)načelnika. Po zakonu, (grado)načelnik može odgovarati za protuzakonite odluke no vijećnici ne mogu, kako god kriminalno glasovali. I zato načelnik, svaku kriminalnu odluku preda vijeću na usvajanje. Ako tko uoči da je nezakonita, nitko neće odgovarati, najgore što se može dogoditi, a to je skoro nikad, da je viša instanca poništi.
    Tako da su općinska vijeća u biti, najčešće, uredi za legalizaciju kriminala na lokalnoj razini.

  5. Josko Roščić je kakav je. Meni se više povrača od ovih Ko o čemu, kurbe o poštenju. Moralne i poštene osobe Mstejasi,Topalovići,Canci,Škampe…dok vam je mliko od Roščića teklo bio van je dobar. Vi ste gore fukare tisuću puta od njegaa!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime