Razmjena iskustava i primjera dobre prakse idealan je način za prenijeti stečena znanja. U današnjem svijetu, informacije su dostupne na svakom koraku, razvoj nikada nije bio brži, a inovacije i njihova primjena podiže nam kvalitetu života…najčešće

Nastavnički poziv je kompleksan, a sastavljen je od širokog spektra aktivnosti, od administrativnih i organizacijskih pa do neposrednog rada s učenicima koji je najsloženiji. Generacije djece koji su danas u školskim klupama odrastaju na drukčiji način, u drukčijem okruženju. Stoga su pred nastavnicima i drukčiji izazovi u poučavanju, ali i odgoju učenika.

Imajući to u vidu, u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i ove godine nastavljen je program „Nastavnik za nastavnika“ koji je podijeljen u više područja (izrada kurikuluma temeljena na ishodima učenja,
upotreba informacijsko komunikacijske tehnologije u nastavnom procesu,
mentorski rad, aktivne i inkluzivne metode učenja, projektno poučavanje, identifikacija darovite djece,
priprema projektnih prijedloga za vanjsko financiranje, razvoj poduzetničkih kompetencija i ostalo).

Ove godine, u periodu od veljače do travnja, održat će se ukupno 45 edukacija koje će izvesti 35 nastavnika koji su svoja znanja odlučili podijeliti sa svojim kolegama te na taj način dati doprinos razvoju nastavničkih kompetencija. Edukacije se provode u formi predavanja, radionica i razmjene primjera dobre prakse uz mnogo praktičnog rada.

Katalog edukacija programa „Nastavnik za nastavnik“ dostupan je na poveznici: https://ci-sdz.hr/edukacije/, a za sudjelovanje se može prijaviti svaki odgojno-obrazovni djelatnik preko poveznice na prijavni obrazac unutar opisa svake edukacije. Napominjemo kako je broj mjesta je ograničen, a neke su edukacije već popunjene.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime