Ustanova INOVAcija je u suradnji s Gradom Šibenikom i Driope d.o.o 22. svibnja u prostoru COIN-a održala nacionalno predstavljanje projekta „ROSIE“

Cilj predstavljanja je bio upoznati male i srednje poduzetnike s aktivnostima projekta u kojima se promovira pristup odgovornih inovacija koje polako postaju neizostavan dio politika Europske unije. Odgovorne inovacije se ukratko mogu definirati kao transparentan proces putem kojeg se razvija odnos međusobne odgovornosti društva i poslovnog sektora, poglavito inovatora.

Predstavljeni su alati pomoću kojih mala i srednja poduzeća mogu implementirati principe odgovorne inovacije u vlastito poslovanje. Zainteresirani poduzetnici će moći testirati i naučiti više o samim alatima i odgovornim inovacijama putem treninga i radionica koji će se organizirati krajem ljeta. Zbog međunarodnog karaktera projekta, poduzetnici će biti u prilici umrežiti i razmijeniti pozitivna iskustva s raznim poduzećima s prostora Središnje Europe.

Projekt ROSIE (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) je financiran iz programa Interreg Central Europe. Cilj projekta je uz pomoć transnacionalne suradnje poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja „Odgovornih inovacija“ (Responsible innovation – RI) u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393€, od čega je INOVAciji odobreno 106.894€.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime