Ploter d.o.o. u vlasništvu posrnulog poduzetnika Slavka Šimovića, ovih dana prodaje nekretnine radi namirenja vjerovnika, no  svi će, sasvim sigurno ostati kratkih rukava, najviše općina Starigrad

Kronološki gledano, sve radnje koje je općina Starigrad poduzimala šest mjeseci prije stečaja tvrtke Ploter d.o.o., a za što su odgovorni načelnik Krste Ramić, pročelnik Marin Čavić i nadzorni inžinjer Željko Čirjak, imat će katastrofalne posljedice.
Vidljivo je kako je općina Straigrad sa štetnim djelovanjem spomenute trojke oštećena za višemilijunski iznos, a na naše traženje u svrhu novinarskog istraživanja, još nismo dobili sve potrebne podatke iako se radi o najtransparentnijoj općini u Hrvatskoj. Kako bi prikrili sve radnje koje su prouzročile štetu, pokrenuli su, ne jedan, već tri nepotrebna sudska spora u kojima je izvjestan samo trošak za općinu Starigrad kojeg će u konačnici iz svojih džepova platiti mještani kao porezni obveznici. Spor u kojem je predmet krađa, a koju je svojim nadzorom utvrdio i zabilježio Željko Čirjak, prema našim informacijama je na prvostupanjskom sudu izgubljen, naravno, u korist tvrtke Ploter d.o.o. jer nisu na vrijeme obaviještene nadležne službe.
Obzirom da najtransparentnija općina u Hrvatskoj ne daje informacije koje su prema zakonima dužni dati, a niti se očituje, a nema ni informacija što je eventualno poduzelo Županijsko državno odvjetništvo, ne preostaje ništa drugo nego o svim sumnjivim rabotama izvijestiti Ured Predsjednice koja je po primitku pisma, a sukladno svojim ovlastima i obavezama dužna dati nalog DORH-u da prmomptno reagira.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime