Za danas u 9 sati bio je dogovoren sastanak gradonačelnika Zadra Branka Dukića sa predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra na temu navodno nezakonitih amandmana koji su usvojeni u sklopu izglasavanja proračuna za 2023.godinu

Predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta nije se odazvao sastanku, a nije došao ni Enio Meštrović. Na sastanak su došli tek Damir Biloglav (DP) i Ante Rubeša (AM). Sastanak je i prije službenog početka napustio gradonačelnik Branko Dukić nezadovoljan činjenicom da su u malu vijećnicu s Rubešom ušli i novinari. – Dva mjeseca se razgovaralo o proračunu, ali nisi se udostojio doći. Upozorio sam na sjednici Gradskog vijeća da su vam amandmani nezakoniti i od toga ne odstupam. Trebali smo ih ovdje dovesti u zakonske okvire, ali ovo je performans, poručio je Dukić Rubešu i otišao.

Uoči sastanka, javnosti se obratio i Daniel Radeta (SDP) čije priopćenje objavljujemo u cijelosti.

“Danas je u 9 sati organiziran novi sastanak s gradonačelnikom i klubovima vijećnika oko izglasanog Proračuna za 2023. godinu.

Očito je trebalo vremena da HDZ i Branko Dukić shvate kako je pogrešno biti protiv dokumenta čiji je ovlašteni predlagatelj upravo Branko Dukić. 

On, samo da je htio, mogao je taj isti Proračun povući tako da se o njemu uopće ne glasa. O tome sam već nešto pisao, ali i govorio na vijeću. Izgleda kako slabo slušaju, još slabije čitaju, a najslabije misle.

Uputu o zakonitosti su vjerojatno dobili na obilježavanju osnutka HDZ-a Zadar u Providurovoj palači čiji je sudionik bio i ministar Malenica koji se već opekao u pokušaju stranačkog izigravanja zakona u gradu Trilju.

Tako smo od toga da nema struje, vode i Rayanaira, preko optužbe da smo politički teroristi, došli do najnovije situacije, a to su pozivi da se dogovorimo i postignemo konsenzus! Neki bi čak rekli, a neki i u naslov stavili kako je riječ o pozivu na “koaliciju”.

S obzirom na to da smo mi, prošle i ove godine, kao Klub vijećnika SDP-a Zadar jedini poštovali proceduru i sve vezano za Proračun odradili zakonito, ne vidim smisao dolaska na ovaj sastanak, pa se tako na ovaj sastanak nećemo ni odazvati.

Sada je na drugima, da se u interesu Grada i građana ipak dogovore kako HDZ svojim odlukama ne bi doveo Grad u blokadu”, napisao je Daniel Radeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime