Proslava Međunarodnog praznika rada, prvomajskog uranka u Baškoj Vodi ove će godine imati svoj 40.jubilej

U petak30.travnja s početkom u 19 sati na rivi će svirati Mario Roso, a nakon njega Opća opasnost. Subota, 1.svibnja započet će sa budnicom Općinske limene glazbe, a nastavit će se sa zabavnim programom: utrkom magaraca, utrkom konobara, potezanjem konopa, lojavom gredom itd.

Zapravo, riječ je o šali. Nikakve proslave nema ove godine, ali se zato jedan naš čitatelj dobro našalio na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
Proslava međunarodnog praznika rada (prvi Maja) u Baškoj Vodi A.D. 2021. Fešta započinje 30. travnja uz koncert Opće opasnosti (nitko drugi nije tio, a i jeftini su-ima bit da je takujin prisušio), a nastavlja se ujutro, 1.5., uz budnicu limene glazbe, folklorne pjesme i plesove, DJ-a, glazbu uživo i neizostavne zabavne igre poput međunarodne utrke na magarcima, lojave grede, hvatanja Covid-a19, alke u kariolama i ostalih veselih nadmetanja, u kojima mogu sudjelovati i turisti (koji turisti???😂).Sve će to biti začinjeno bogatom gastronomskom ponudom domaćih specijaliteta poput dropčića, pašticade i janjetine sa ražnja, a sve to po promotivnim cijenama (moš mislit). Broj uzvanika će biti ograničen na 30 po satu. Kroz ograničeno vrijeme od 1 sat svaki uzvanik ima pravo poslušati jednu pjesmu Opće opasnosti, jednom skočiti sa lojave grede, jednom uhvatiti COVID 19, te neograniceno konzumirati jelo i piće (u međuvremenu su magarci, kariole, Mario Roso, limena glazba, folklor i DJ odustali od sudjelovanja – jbga). Po isteku navedenog sata, ostatak jela će se ljudima koji isto nisu uspili izist do kraja, spakovati za “TO GO” ( u prijevodu “Aj ća i jidi u svojon kući”). Između svake grupe od 30 uzvanika biti će pauza od 30 minuta radi dezinfekcije cijelog mjesta. Zbog ograničenog broja uzvanika, a velikog interesa, cijeli događaj ce prenositi HTV1 da pačenici koji ne dobiju ulet gledaju i pate! (kakav in je program ovo će bit ludilo). MOLE SE SUDIONICI NA STROGO POŠTIVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA (DRŽANJE RAZMAKA OD DVA METRA, TE NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI koje vas neće škapulat😁) Nošenje maski je obavezno i za vrijeme konzumacije jela i pića, osobito mlade janjetine! Sretan Vam Praznik rada i dobrodošli u Bašku Vodu! Ko priživi-pričat će😆“.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime