Nedavno smo objavili kako je načelnik općine Baška Voda Josko Roščić pod povećalom Državnog odvjetništva zbog niza kaznenih djela, a do redakcije portala Megamedia došle su nove informacije o uzurpiranju privatnog vlasništva u Baškoj Vodi.

Prema kaznenoj prijavi, iz ovog restorana je Željko Penjgušić iznio skupu ugostiteljsku opremu…

I ovaj put je prijavitelj poduzetnik Veljko Đuzel koji tvrdi da je Željko Penjgušić u sprezi sa više osoba iz makarskog ureda Službe za gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije te Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja pri općini Baška Voda počinio čitav niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.
Prema riječima Veljka Đuzela, Željko Penjgušić je još 2011. godine dobio rješenje od nadležnih tijela prema kojem je montažni ugostiteljski objekt UO „Zvonimir“ vlasnika Ante Budimira ukupne zatvorene površine od 12 m2 te još 32 m2 prostora za usluživanje na otvorenom ispunjava sve minimalno-tehničke uvjete.
– Ovo je riješenje izdano na ime Ante Budimira, ali samo fiktivno, obzirom da iza njega stoji Željko Penjgušić i to svi u Baškoj Vodi znaju. Penjgušić je sa tim fast-foodom uzurpirao moju zemlju na kojoj sam upisan 1/1 u zk ulošku 2056 k.o. Bast-Baška Voda. Naime, Penjgušić je provalio u moje vlasništvo, obejakt od cca.400 m2 i iznio skupu ugostiteljsku opremu, a potom je bespravno dogradio kat na objektu kojeg koristi, priča nam Veljko Đuzel.
Doznajemo kako je kasnije taj isti Penjgušić isposlovao koncesijsko odobrenje i to na nekretninama u vlasništvu Veljka Đuzela i to bez ikakvioh zakonskih temelja jer nije postojao nikakav pravni akt kojim su regulirani međusobni odnosi između Ante Budimira i Željka Penjgušića.
– Penjgušić je neovlašteno i nezakonito uz pomoć službenih osoba HEP Makarska i službenika općine Baška Voda priključio svoj ugostiteljski objekt na elektroenergetsku mrežu te sve do danas troši struju koju plaća općina Baška Voda!, navodi Đuzel.
Iako je Veljko Đuzel pravodobno upozorio sve nadležne organe i institucije o nezakonitim radnjama, do danas njegove kaznene prijave i podnesci nisu dali rezultate. Đuzel sumnja da Josko Roščić uživa zaštiti u mnogim općinskim i županijskim tijelima jer je čudno da ni jedna kaznena prijava do danas nije rezultirala procesuiranjem.
Doznajemo kako je protiv Joska Roščića podneseno nekoliko desetaka kaznenih prijava zbog sumnje u počinjenje mnogih kaznenih djela, no nekim čudom prijave skupljaju prašinu. Jesu li razlog tome zajednički ručkovi sa državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, činjenica da mu je jedna od kćeri saborska zastupnica ili jednostavno DORH ima važnijeg posla od istraživanja Joska Roščića, pokazat će vrijeme…

1 KOMENTAR

  1. Gospodine Roscicu narod ne zanima odnos vas sa doticnom gospodom Duzel,Zulj…dok su vam davali lovu bili ste ko prst i nokat i javna je tajna da nikad niste ni bili prijatelji vec su vam bili bitni dok su vam davali ,kad vam je narastao apetit za lovom poceli su problemi.svi mi u baskoj vodi znamo da ste devedesetih bili skromna i siromasna familija pa zato vi nama objasnite kako sa nacelnickom placom doci do bogastva do kojeg ste vi dosli.kuce ,stanovi,vikendice,poslovni prostori,brodovi ,jahte,automobili….sto je sanader bio u drzavi ti si to u nasoj opcini i to se zna i samo se ceka da netko pocme radit svoj posao .objasni kako clanovi tvoje blize i dalje familije koriste sve moguce koncesije,pozicije u opcini…objasni to narodu

  2. Ni gospodin ni drug,Josko Roscic je slobodan momak.Pohvalite se vi tom titulom,u tim godinama.Ma bravo sve ti ide od ruke, neka uzivaj,i odmori se zasluzio si.

  3. zašto ste svi vi u Baškoj Vodi ljubomorni na Joska Roščića? Istina je da se nakrca para ,nekretnina .Istina je i da guzi dobru pičku. Svega toga ne bi bilo da nije vas kretena iz Baške Vode koji mu već 20 i kusur godina dajete glasove. Koja je razlika između vas ,Žulja i ostalih.Vi mu dajete glasove a Žulj i Đuzel su mu davali lovu.Sve je vezano,bez vaših glasova ne bi bilo ni Žulja ni Đuzela ni Roščića !!

  4. zašto ste svi vi u Baškoj Vodi ljubomorni na Joska Roščića? Istina je da se nakrca para ,nekretnina .Istina je i da guzi dobru pičku. Svega toga ne bi bilo da nije vas kretena iz Baške Vode koji mu već 20 i kusur godina dajete glasove.

  5. Koja je razlika između vas ,Žulja i ostalih.Vi mu dajete glasove a Žulj i Đuzel su mu davali lovu.Sve je vezano,bez vaših glasova ne bi bilo ni Žulja ni Đuzela ni Roščića !!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime