Dojavu o pomorskoj nesreći motorne jahte službenici Lučke ispostave Makarska zaprimili su od građana jučer, 1. srpnja u 15.20 sati, o čemu su izvijestili Lučku kapetaniju Split, nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) te Postaju pomorske i aerodromske policije Split (PPAP Split)

Službenici makarske Ispostave preliminarnim očevidnim postupanjem na mjestu nesreće u makarskoj gradskoj luci ustanovili su oštećenja na pet brodica na vezu, koja su nastala prilikom udara motorne jahte u pokušaju isplovljavanja. Naime, voditelj motorne jahte “BLUE ANGEL”, duljine 36,39 metara talijanske zastave nakon uzimanja pogonskog goriva pokušao je isploviti sa veza benzinske postaje, no zbog nedovoljnog opreza pri manevriranju udario je u brodice na vezu.

U nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora i morskog okoliša, a voditelju brodice, državljaninu Republike Italije iz nadležnosti Lučke ispostave Makarska izdan je prekršajni nalog.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime