Prva beba, djevojčica, rođena u Hrvatskoj u 2020. na svijet je došla minutu nakon ponoći u rodilištu splitskog KBC-a, koje je u srijedu posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zaželjevši da nam ova godina bude bogata i plodna i u demografskom smislu

“Zadovoljstvo nam je što je prva beba u Hrvatskoj rođena u splitskom rodilištu i veselimo se njenom životu,” rekao je župan Boban okupljenim novinarima. Roditelji malene djevojčice su iz Rogotina kod Ploča, dodao je.

“Neka nam 2020. bude berićetna u demografskom smislu i želim sretnu Novu godinu upravo iz ove ustanove gdje se rađa i slavi život”, poručio je Boban u splitskom rodilištu.

Rođena je minutu iza ponoći

Ravnatelj splitskog Kliničkog bolničkog centra (KBC) dr. Julije Meštrović rekao je da su splitsko rodilište i Odjel ginekologije izvanredno opremljeni suvremenom opremom. “Želim da u našem rodilištu bude što više majki,” rekao je dr. Meštrović.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u splitskom KBC-u dr. Deni Karelović izvijestio je da je beba rođena minutu iza ponoći. I on je zaželio da u 2020. u hrvatskim rodilištima bude što veći broj porođaja.

Podsjetio je kako je tijekom 2019. u splitskom rodilištu rođeno 4295 beba. (INDEX)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime