Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović odbio je na uvid dati Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada Zadra i ŠC Višnjik čime je prekršio niz zakonskih odredbi. Čega se to Karlović plaši nije poznato, no njegov službeni odgovor kako su podaci o ugovorima između ŠC Višnjik i drugih strana zaštićeni su neozbiljni.
Unatoč Karlovićevom odbijanju da nam pokaže sporni Ugovor, portal www.mega-media.hr ipak je došao do traženih informacija, a ugovor možete i sami pogledati klikom na link: Ugovor Grad Zadar i SC Visnjik
Ugovor je sa ŠC Višnjik potpisao 2008. godine tadašnji gradonačelnik Zadra Živko Kolega i njime se definiraju obveze koje Grad Zadar ima prema ovoj gradskoj tvrtki. Tako je između ostalog definirano kako će Grad Zadar financirati rad ŠC Višnjik u neograničenim iznosima pokrivajući tako razliku između prihoda i rashoda. Prema informacijama koje imamo, Grad Zadar ne ispunjava svoje obveze u cijelosti, a ŠC Višnjik je već godinama u milijunskim gubicima zbog čega je HEP prijetio isključenjem električne energije, dolazilo je do prekida dostave lož ulja neophodnog za grijanje dvorana i bazena itd. Ugovorom se doduše podrazumijeva da ŠC Višnjik i sam sudjeluje u stvaranju profita, no doznajemo kako je promet od najma odnosno prodaje karata na plivalištu u velikom padu što će rezultirati još većim gubitkom na kraju tekuće godine. (NASTAVLJA SE…)