Marko Pupić Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih poslao je medijima priopćenje koje objavljujemo u cijelosti

Više novinara me kontaktiralo povodom podizanja optužnice protiv mene za kazneno djelo prijetnje prema Božidaru Longinu. Nisam moga ništa konkretnije reći budući sam o tome doznao iz medija ,optužnicu još nisam zaprimio. Da mediji dobiju informaciju prije optuženika samo je još jedan od dokaza što , kako i za koga radi ODO. Na postupke u procesu, gdje je državna odvjetnica Vanja Višković odbila uzeti moj iskaz o cijelom slučaju kao i ispitati predložene svjedoke žalio sam se sucu istrage.

Ispalo je da sudac istrage nije sudac nego sutkinja Iva Lovrin. Među ostalima protiv Ive Lovrin sam  2015. godine podnio prijavu sudačkom vijeću Vrhovnog suda Republike Hrvatske i Državnom sudbenom vijeću. Razlog zbog kojih sam prijavio Ivu Lovrin i ostale članove sudačkog vijeća Županijskog suda u Zadru bila je jednoglasna odluka tog tijela da sudac Boris Babić nije povrijedio Kodeks sudačke etike. Naime, protiv njega se vodio postupak jer je za Zadarski.hr dao intervju u kojem je potvrdio kontakte s Renom Sinovčićem i ispijanje kava na Narodnom trgu. U tome Boris Babić nije vidio ništa sporno, a eto niti članovi sudačkog vijeća Županijskog suda u Zadru, među kojima i Iva Lovrin.

U međuvremenu je Reno Sinovčić završio tako kako je završio, a suca Borisa Babića za njegov rad njegove vlastite kolege ocijenile su ocjenom nula. Budući da nisam dobio pravorijek od Vrhovnog suda RH znači da je predmet još u tijeku. Kako je moguće da sutkinja protiv koje sam podnosio prijave, a predmet je još u tijeku donosi odluke u mom slučaju? Zar se nije trebala izuzeti? Ivu Lovrin je Državno sudbeno vijeće imenovalo za sutkinju Općinskog suda u Zadru  u vrijeme dok joj je majka Ana Lovrin bila ministrica pravosuđa. Tom prigodom tadašnji član DSV-a Arno Vičić je rekao da je glasao za nju jer joj je genetska referenca prvoklasna. Budući je majka Ive Lovrin, Ana Lovrin poznatija kao HDZ-ovka nego kao pravnica, a i otac joj je okorjeli HDZ-ovac, nije li kod Ive Lovrin čak jače izražen HDZ-ovski gen od onog pravničkog?

U tom slučaju, u ovakvom postupku kakav jest najprirodnije je da mi sudi i donosi odluke Iva Lovrin. I naravno Iva Lovrin je potvrdila odluku državne odvjetnice Vanje Višković kako mene u postupku nije potrebno saslušati kao ni svjedoke koje sam predložio. Dovoljan je Longinov iskaz. Samo ne znam koji, onaj koji je dao kao prijavitelj u policiji gdje je izjavio da ima strah i bojazan za vlastiti život jer se u Kini psi nabijaju na ražanj i peku ili onaj koji je dao kao svjedok u ODO-u gdje je rekao da je osjetio nelagodu jer se u Kini jedu psi.  I sve to zbog satirične objave na Facebooku u kojoj uopće poimenično ne spominjem Longina, svi se upregli da me oštro kazne po što hitnijem postupku. E kad bi barem bili tako revni u svim predmetima.

Kada zaprimim optužnicu o njenom nebuloznom sadržaju izvijestiti ću javnost putem konferencije za medije.  Nju neću održati ispred PU čiji načelnici voze automobile kriminalaca, jedu i piju sa HDZ-ovim političarima i dužnosnicima te mi  još nisu odgovorili na pismeno pitanje tko te ručkove za vrijeme radnog vremena plaća, neću je održati ni ispred ODO-a koji ne pokreće postupke po mojim prijavama protiv HDZ-ovki i HDZ-ovaca za malverzacije sa županijskim novcem u energetskoj obnovi objekata, a mene progone po svakoj prijavi za svaku glupost, neću je održati ni ispred zadarskog hrama krivosuđa. Održati ću je ondje gdje je svima njima centrala, ispred sjedišta HDZ-a u Medulićevoj, ako me u međuvremenu opet ne uhapse ko’ zna zbog čega ili mi se ne dogodi nešto još gore.

                                                  Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                                                                      Marko Pupić Bakrač

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime