10. i 11. prosinca 2022. godine na Šetalištu dr. fra Jure Radića u Makarskoj bit će postavljena interaktivna putujuća izložba “Euro na kotačima”, edukativni projekt koji se provodi u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom u organizaciji Vlade i Hrvatske narodne banke, uz sufinanciranje Europske unije. U Makarskoj će se održati u vremenu od 9 do 19 sati prvog dana te od 9 do 14 sati drugog dana.

Nakon Makarske, izložba će posjetiti još tri grada te će svoje putovanje kroz hrvatske gradove završiti u Zadru. Izložbu je tijekom njene dosadašnje turneje koja je počela 19. listopada u Vukovaru, posjetilo više od 23 tisuće građana.

Multimedijski sadržaji na izložbi posjetiteljima pružaju sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute. Namijenjena je svim uzrastima te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu.

Na izložbi će s građanima razgovarati stručni tim edukatora – studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu i zaposlenici HNB-a te Ivana Jakir-Bajo, viceguvernerka HNB-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime