Portal Megamedia u posjedu je dokumentacije iz koje proizlazi kako su općinske vlasti Baške Vode na čelu sa Joskom Roščićem još jednom u prekršaju

Podsjećamo, jučer su u nazočnosti policijskih službenika, komunalni redari općine Baška Voda premjeravali štekat/”baštu” restorana Galija. Prema mišljenju Joska Roščića, taj restoran koristi “kvadrate” javne površine i pomorskog dobra, znatno više nego za što ima potrebna odobrenja.

U Baškoj Vodi smatraju da su vlasnici restorana Galija Filip Vidulin i Igor Ursić, a Josko Roščić smatra kako godinama bez naknade koriste nešto što ih ne pripada. Redakciji portala javili su se predstavnici nadležnih službi te pojedinci koji žele da se kriminal na području te općine konačno raskrinka te su nam dostavili određenu dokumentaciju koja ne ide na ruku ni Josku Roščiću ni njegovim jatacima.

Riječ je o očitovanju dioničkog društva Hoteli Baška Voda u kojem se navodi čitav niz informacija utemeljenih na službenoj dokumentaciji. Kao prvo, vlasnik restorana Galija, nekadašnjeg ugostiteljskog objekta “Bučina” je tvrtka Litus d.o.o. odnosno Igor Ursić. Filip Vidulin nije suvlasnik navedenog objekta. Nadalje, Hoteli Baška Voda d.d. su isključivi vlasnik zemljišta i objekta, a ne država ili općina Baška Voda. Riječ je o dvije čestice zemlje ukupne površine 1.343 metra četvorna o čemu su općinske vlasti Baške Vode davno službenim putem informirane.

Sam objekt izgrađen je sukladno građevinskoj dozvoli izdanoj davne 1988. godine, a gradnji je prethodio postupak osnivanja nove katastarske čestice dvije godine ranije odnosno 1986.godine. Odakle onda Josku Roščiću pravo da na tuđoj, u ovom slučaju, privatnoj zemlji dovodi policiju, komunalne redare i provodi postupak kojim bi trebala biti naplaćena razlika između stvarno korištene površine i one prijavljene, ne zna nitko osim samog Roščića.

Da općina Baška Voda nema nikakva prava na tom zemljištu i samom ugostiteljskom objektu, svjedoči i rješenje Hrvatskog fonda za privatizaciju iz 1996. godine kojim su Hoteli Baška Voda u postupku pretvorbe i privatizacije uredno upisani kao jedini vlasnici predmetnog zemljišta i objekta (restoran Galija). Konačno, da je tome tako, potvrdio je i sam Josko Roščić 23.11.2017. godine. Izgleda da je u međuvremenu zaboravio što je izjavio.

Najnovija “spačka” u Baškoj Vodi iza koje stoji Josko Roščić mogla bi imati dalekosežne posljedice. Naime, kako doznajemo od naših izvora, upravo je slučaj restorana Galija bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva. Krenule su određene istražne radnje s ciljem da se precizno utvrdi kako su brojne parcele na području općine Baška Voda u privatnom i državnom vlasništvu preko noći oduzete i upisane kao općinsko vlasništvo.

Nakon svega, čini se da je protupravno otuđenje privatne imovine, atraktivnih građevinskih zemljišta ništa u Baškoj Vodi daleko ozbiljniji problem nego što je to nekoć činila sutkinja Općinskog suda Supetar na Braču Ivana Domić. (NASTAVLJA SE…)

38 KOMENTARI

 1. Da li je normalno da neko 1300 kvadrata plača 10 000 euro godišnje .Bilo bi dobro da nam to odvjetnik vrli objasni , di to ima , to je kao da je njegova satnica 100 kuna.

 2. Josko Roscicu deloziraj sestrinog sina iz konobe u Bastu koju si im dao i gdje su nelegalno napravili bastu na terasi konobe i nepostivaju odluke iz ugovora,deloziraj drugog necaka iz vatrogasnog doma gdje ste mu namjestili posao,deloziraj ih sa lezajki i trampulina….deloziraj sina iz lucice gdje iznajmljuje brodove takoder ga deloziraj sa lezajki koje iznajmljiva…deloziraj cer iz kioska ispod opcine…..deloziraj zenu iz stana sto ti je zulj poklonio ,vrati brod i sinov auto Toni Dukicu…..vrati pare sto si pokrao…

   • Da od toliko zlodjela koja taj ima na savjesti ne ispliva ništa u javnost to je svjetsko čudo… a svakim danom bode oči do besvijesti… taj Rak koji izjeda Bašku Vodu koja je na izdisaju.

  • Bilo bi dobro vidit koliko mu ćer plaća za najam kućice ispod općine, za četri kajića koja drži pod rivom, ako kaže da Vidulin koji nije ni u vlasništvu ne plaća, da vidimo je li njegovi plaćaju Općini ono šta koristu a bogami koristu kako vidimo

 3. Nije Roščiću to prvi put pa isto tako je deložirao i Antuku i njegov štekat pa ga je Antuka tužio i na sudu dobio te sada Općina mora platiti odštetu ako se dobro sjećam oko 800 tisuća kuna… poslije se Policija ispričavala i molila Antukine odvjetnike da ih ne tuže zbog asistiranja nezakonitog akta. Evo nekidan opet ista priča. A sve plaća Općina… i odvjetnike i procese i odštete… još nitko nije tog čovjeka poslao na psihijatrijski pregled, ako ništa radi njega samoga jer mu očito desperatno treba zdravstvena njega. I to dok ne napravi kakvo veće s..nje osim onih koje je napravio dosada i koja svakodnevno radi. Pritom ćemo zaboraviti da je uništio Bašku Vodu kao mjesto i turistički biser Jadrana pretvorio u bjelosvjetsku prčiju.

 4. Poštovani građani općine ! Jedno nagradno pitanje : Da li taj psihopat po imenu Josko Roščić porijeklom iz mjesta Grabovac, ima iti jedan dan radnog staža osim u jedinici lokalne samouprave ili bivšoj mjesnoj zajednici Baška Voda gdje je imenovanog na molbu njegova tate, velikog špijuna, zaposlio veliki udbaš, po imenu Mate Ujević…Za točan odgovor nagrada je peka s janjetinom u konobi Panorama, čiji je suvlasnik suprug Roščičeve sekice , koja niz godina pomno preslušava snimljene diskete sjednica općinskog vijeća opčine Baška Voda …

  • Ima. Bio je sekretar socijalističke omladine dugo vrimena. Tu je obavljao složene zadatke špijunaže, kontra-špijunaže i drugih odgovornih društvenih zadaća. Beneficirani radni staž.

 5. Danas Vidulinu sutra nekom drugim….dragi ljudi morate znat da nas to sve ceka dok je taj serif tu di je….strah,ucjene,reket,korupcija,mito…

  • Ma sta to ,danas vidulinu,sutra nekom drugom,pa vidulin je isti ka i on ,…🤷‍♂️Oba su krala koliko su stigla …i činili zlo postenim ljudima i nek ji vrag oba nosi🙋‍♀️

 6. Ocekuje se kontra udar Vidulina,da napokon raskrinka hobotnicu,kriminal i pogodovanje nacelnika,pogotovo sa javnim povrsinama.Zamracivanje kvadrata,oprost dugovanja,knjizenje drustvenog u privatno,uzurpiranje kale u centru mjesta,samo su neki primjeri kako se pogoduje podobnicima.Nek se raskrinka rad opcinskih poduzeca,drustava,vatrogasnog,sportskih udruga,vrtica,nadzornih i upravnih odbora.Financiranje svih je obavijeno velom tajne,postavljanje i zaposljavanje u njima po blagoslovu nacelnika.To su teme koje ce definitivno zaokupirati jesen u nasem mjestu,a i bilo je i vrijeme.

  • Pa sve je to općepoznato, i na ovom portalu ovdje se stalno nabraja… pa šta se dogodilo? ništa… Načelnik je nedavno izjavio novinarima kako su njemu “bili Uskoci i Poskoci” i nisu mu ništa našli… premnogo uhljeba i gladnih ušenaka žive od toga što im Roščić “daje” da bi se ovdje išta promijenilo.

 7. Nisu Josko i Vidulin upropastili misto nego vi klosari koji glasate za njih a njima veliko postovanje samo naprjed gazite

 8. Sto ste jebavali jebali ste sad ce i vas neko da jebe nebi vam bija u toj kozi. Gamad jedna sto ste ucinili od mista

 9. Rodena sam Baskovodanka,upoznata sam sa dosta stvari u mjestu,..al dam si primjetit da se nitko ne potpisuje ,imenom iprezimenom,i to mi nije jasno ,ocito imate strah.Ja se necu pirpisat,pitate zasto?Jer ti ne živim i ne zelim se mjesat.A vidim da ste britki anonimno,a ocito se bojite ,i svi na kraju birate isto.

  • Ako si rođena Baškovođanka i upoznata si, onda znaš da od 10 Baškovođana 9 prinosi Rošćiću sve šta čuje i vidi… di se ko nalazi, s kime priča, di je ko, šta je ko reka, ko koga j..e sve se prinosi jer toga psihopata sve zanima… a cilo misto živi od ležaljki, sladoleda, kioska, koncesijica koje sve “daje” Roščić, a zna se da ko se njemu zamiri da mu taj sve uzme, e možeš imat koncesije koje su Roščićeva ćaćevina, samo ako si vjeran pas, špijuniraš i prinosiš… pa ko normalan može u mistu išta reć protiv tog psihopata a da s njime nema posla… da si upoznata znala bi. A što se britkosti iz anonimata tiče ne razumin kako Zagreb ne spada u istu kategoriju, žensko ime nije a ni prezime. Pozivamo te da nam se vratiš u Roščićevu ćaćevinu pa da stekneš ispravan dojam o svemu. Bit ćeš jako iznenađena….. novim spoznajama

 10. Radila sam tamo i ne omalovažavajte ulogu Ive Diviča . Glavni je Joskov špijun. Takvog govna nema u ciloj županiji.
  Sve je redom olajava Roščiću,od pok.Markiše pa dalje. Smeće od čovika ,zato je i ulicu prisvojio.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime