E – popisom stanovništva RH dobili smo nazadak umjesto napretka glede popisivanja stanovništva RH . Način Popisivanja je očito i smišljen kako se, ne mali broj Hrvata Pravoslavne vjere (njih oko 50.000), ne bio mogao upisati u taj Popis stanovništva RH, pišu na početku svog priopćenja Ratko Despot i Ivica Jonjić, čelnici Udruge hrvatskih branitelja pravoslavne vjere. Ostatak priopćenja pročitajte u nastavku

Ne zaboravimo. U Banovini Hrvatskoj je bilo oko 2,3 milijuna stanovnika Hrvata Pravoslavne vjere.Što je još gore od toga! Niti jedna institucija RH, stranka (izim HSP), Udruga (posebno Braniteljska) a niti Katolička crkva nije podigla svoj glas u Prosvjed niti je zatražila potrebne izmjene i dopune Popisivanja kako bi Popisivanje obuhvatilo svekoliko stanovništvo Hrvatske!!Popisivači niti su obvezni niti nose tijekom Popisivanja Tiskani upisni obrazac za Popisivanje kako bi ručno unijeli podatke koje Upisni program ne podržava!! Elektronički popisni obrazac ne omogućuje nikome izjasniti se pripadnikom Hrvatske Pravoslavne Crkve jer sustav tj. Upisni program takovu mogućnost ne nudi. Razlog je, službeno, zato što HPC nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica RH što Vlada RH dugotrajno i nepotrebno ometa. Zanimljivo je, i vrlo zabrinjavajuće, kako se na tom automatskom elektronskom popisu nalazi kanonski nepostojeća tzv. „SPC u Hrvatskoj“ koja, kao ni HPC, nije upisana u Evidenciju. Po tome ispada kako je RH u vazalnom, podčinjenim, odnosu spram Srbije i SPC! Ovo je veleizdajničko ponašanje RH i njenih institucija spram hrvatskih građana Pravoslavne vjere koje se umata u otrcanu i neistinitu priču kako je HPC nastala i uspostavljena tijekom NDH što je potpuno netočno. HPC je 1942. obnovljena a uspostavljena je u Beču 03. ožujka 1707. g. – kada je Proglašena Hrvatska Pravoslavna Eparhija sa sjedištem u Sriemskim Karlovcima.

Ističemo, kao svietao primjer Predsjednika naše Udruge General pukovnika HV-a u miru g. Ratka Despota. On se ponosno predstavlja kao Hrvat Pravoslavne vjeroispovijedi i pripadnik HPC. Ljudi poput njega, njih čak 12,5 tisuća, su branili Hrvatsku, kao svoju domovinu, tijekom velikosrbske agresije na RH. U ime njih g. Despot zahtjeva svoje, i njihovo, pravo imati svoju Hrvatsku Pravoslavnu crkvu i kod Popisa stanovništva se upisati kao Hrvat Pravoslavne vjeroispovijedi i pripadnik HPC. Navedimo lijepu i dirljivu izjavu g. Despota glede HPC: “Ako nemam svoju HPC gdje se mogu pomoliti Bogu to je kao imati kuću a ne imati dom!”. 

Udruga Hrvatskih Branitelja Pravoslavne Vjere. U ime Udruge: Predsjednik: Ratko Despot  Dopredsjednik: Ivica Jonjić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime