Zajedničkim postupanjem policije i carine na MCGP Bajakovo u osobnom vozilu pronađeno je 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ i dva paketa „hašiš ulja“

Naime, 25. ožujka u večernjim satima graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo Mercedes B klasa, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji bugarski državljanin. Nakon izvršenog pregleda vozila, uočene su preinake na podvozju vozila te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ ukupne težine oko 120 kg i dva paketa „hašiš ulja“ ukupne težine oko 1kg.

48-godišnji vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedincu policije, dok je kaznena prijava proslijeđena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Zaplijenjena opojna sredstva su oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Napominjemo kako je na području Republike Hrvatske u 2018. godini zaplijenjeno oko 50 kg opojne droge tipa „hašiš“ i više od dvije tone opojne droge  tipa „marihuana“, od čega je oko 500 kg opojne droge tipa „marihuana“ zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na MCGP Bajakovo zadnja velika zaplijena opojne droge tipa „hašiš“ je iz 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kg dok se u narednim godinama radilo o zapljenama manjih količina od jednog do dva kilograma. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime