Ministranti su riječki bend koji je nastao u vrijeme društvene i medijske histerije oko lockdowna te potpune društvene i medijske rezignacije oko rock’n’roll glazbe. Predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3,  Robertom Šušom za mikrofonom, Vedranom Vučkovićem na bas gitari i Voljenom Korićem na bubnjevima, samoprozvali su se Ministrantima i od tad tvrdoglavo služe rock’n’rollu

Iz garaže su izašli sa singlom “Rock je mrtav” i kod dijela javnosti izazvali više zbunjenosti nego filmovi “Inception” i “Tenet” zajedno. “Zašto oni govore protiv rock’n’rolla, a sviraju ga”, pitali su se oni najbistriji među njima, a legenda kaže da je gif Johna Travolte nastao upravo zbog ove pjesme. Da im je samo minuta dovoljna da promijene svije(s)t objasnili su drugim singlom “Minuta” koji opisuje neke od gore navedenih. U međuvremenu su objavili i live izvedbe pjesama u sklopu hvaljenog koncertnog serijala “Izvanredne sjednice” snimljenih na začudnoj lokaciji Baptističke crkve u Rijeci.

Sada donose deset pjesama na albumu prvijencu “Rock je mrtav”. Glazbu i tekstove albuma potpisuje Dražen Baljak, osim u pjesmi “Minuta” čiji je autor glazbe Vedran Vučković, dok su aranžmani djelo cijelog benda. Snimatelj i producent albuma snimljenog u GIS studiju je Matej Zec. Dizajn omota osmislili su Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Studia.

Ima li na albumu ironijskog odmaka ili nema glazbenog pomaka odlučit će javnost i kritika. Ministranti su pak odlučili kako im je ovo vjerojatno najbolji album koji su do sada izdali.

“Rock je mrtav” izlazi pod okriljem nezavisnih izdavačkih kuća Mudri Brk i Izvanredni diskograf.

“Radio da vrti, vjuovi da lete, miljoni, euri, dolari pravi je razlog zašto smo se odlučili surađivati s ovim bendom. Pustili smo sve i spremili smo se za promociju novog albuma. Ovo je bend koji će ti objasniti kada je vrijeme da se glava podigne i kako da ljubav ti da dok šifre se ne razriješe. A osim kvalitetne glazbe i vratiti te osnovama; kako s prirodom disati, zemlji se vratiti, glasno se smijati. Zabavno i poučno, nama dovoljno”, mudro je zborio Mudri Brk.

Izvanredni diskograf je samo kratko dodao kako se zbog benda i albuma svi osjećaju u najmanju ruku – izvanredno. 

Osim digitalne verzije, vjesnik idućeg proljeća bit će i LP izdanje albuma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime