Roditelji djece u jednoj osnovnoj školi u Zadru kontaktirali su redakciju portala Megamedia s vrlo uznemirujućim tvrdnjama kako jedna učenica ima plan masovne likvidacije vatrenim oružjem!

Tragom tih informacija doznajemo kako je učenica (podaci poznati redakciji, op.a.) do sada promijenila već tri osnovne škole te da ima određenih psihičkih smetnji. Navodno je izradila popis učenika i učenica koje želi likvidirati pištoljem kojeg pokušava već neko vrijeme nabaviti. U tom naumu joj, tvrde roditelji, pomaže još jedna učenica. Roditelji su se obratili stručnim službama škole i ravnateljstvu.

– Mi smo te informacije shvatili vrlo ozbiljno. Obavljeni su razgovori sa tom učenicom i njezinim roditeljima. Sa situacijom smo upoznali i PU Zadarsku čiji su službenici također obavili razgovore i sa učenicom i njezinim roditeljima, ali i sa još nekoliko roditelja druge djece. O slučaju smo upoznali resorno ministarstvo kao i sve druge službe. Učenica trenutno ne pohađa nastavu i neće ju pohađati sigurno nekoliko narednih dana. Roditelje molimo da ne šire paniku, dezinformacije, rekla nam je odgovorna osoba ove osnovne škole.

Doznajemo i to kako policija nije našla konkretne dokaze u vidu popisa djece za likvidaciju kao ni dokaz da učenica eventualno ima vatreno oružje, no poduzeli su sve radnje u cilju maksimalne sigurnosti.

U međuvremenu se ovim slučajem koordinirano bave i stručne službe kako bi se situacija čim prije normalizirala obzirom da dio roditelja odbija svoju djecu slati u školu. Neki od njih inzistiraju da se učenicu izbaci iz škole, no to sigurno nije rješenje.

1 KOMENTAR

  1. Imitira jednog dječaka iz susjedne države.
    Postoji protokol ministarstva obrazovanja o postupanju u takvim situacijama pak neka se primjeni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime