Album “Pororoca“, objavljen 2022. godine, rezultat je suradnje trojice istaknutih jazz glazbenika sa Sardinije, talijanskog otoka pješčanih plaža, ružičastih plamenaca i divljih konja.

Alessandro CauTancredi Emmi i Federico Fenu surađivali su s brojnim vrhunskim imenima glazbene scene – među njima su i Lee Ranaldo (osnivač benda Sonic Youth), Erik Truffaz, Marcus Malone (Santanin perkusionist), Miles Cooper Seaton, Boredoms i Kid Millions.

Fenomen pororoca javlja se na estuariju Amazone za vrijeme visokih plima Atlantskog oceana, kada je razina mora veća od razine rijeke. Tada se voda iz rijeke ne ulijeva u more, nego se veliki plimni val mora izlije u rijeku. Rezultat je novi, suvremeni jazz jezik, gdje kompozicija i improvizacija postaju jedno, u suzvučju bubnjeva, udaraljki, kontrabasa, trombona i orgulja Farfisa.

Koncert će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru, u ponedjeljak, 12. veljače s početkom u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, a u fizičkoj prodaji na dan koncerta od 11 do 13 i 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače. Koncert se održava uz potporu Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime