Makarski SDP poslao je medijima priopćenje vezano uz njihov prethodni prijedlog paketa mjera u vrijeme pandemije

Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:
“Tužnima nas čini činjenica da u trenutku kada je dio naših sugrađana obolio, kad dežurne službe svakodnevno obavljaju opasne zadatke, a većina nas se odgovorno bori protiv ove pošasti ostajući u svojim domovima, da gradonačelnik i dalje odbija donijeti mjere za spas gospodarstva grada Makarske.

Sve što vladajući trenutačno poduzimaju pokazuje kako ne mare o budućnosti razvoja Makarske  i standardu naših sugrađana, zbog čega smo i pripremili prvi prijedlog mjera i predložili ga gradonačelniku. Predložene mjere  bi zasigurno umanjile  štetne posljedice epidemije s kojom se suočavamo posljednjih tjedana. Naš prijedlog se sastoji od paketa 10 žurnih mjera za  uštedu,  potporu i solidarnost  namijenjenih obrtnicima, poduzetnicima i  građanima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije.

Očito je da je  gradonačelnika “zabolio” prijedlog da se privremeno umanji njegova plaća i plaća zamjenika kao mjera uštede i solidarnosti  s Makarkama i Makaranima koji su ostali bez posla ili su im drastično umanjeni redovni prihodi. No što je sa prijedlogom oslobađanja kućanstava i gospodarstva komunalne naknade, oslobađanja od plaćanja zakupa poslovnih prostora i zakupa javnih površina, zabrane zapošljavanja u gradskoj upravi i niz drugih mjera koje je neophodno donijeti u ovako kriznom  vremenu.

Jedinicama lokalne samouprave stoji na raspolaganju još mnogo mjera zbog kojih smo i tražili sjednicu Međustranačkog vijeća  gdje bi raspravili o preraspodjeli proračuna  na što se gradonačelnik također oglušio.  Razumjeli smo HDZ-ovu poruku odbijanja bilo kakve suradnje jer kod njih je uvijek i samo  „ sebi i svojima“.  Ovakvo ponašanje je samo dokaz da gradonačelnik Jure Brkan baš ništa ne razumije o vođenju grada. Kao što nije vjerovao da je korona virus opasan za zdravlje, tako ne zna da je korona virus smrt za gospodarstvo. Ni u jednom slučaju dezodorans nije rješenje.”

Sretan Glavičić, predsjednik GO SDP-a Makarska

10 KOMENTARI

 1. …,ala lipo li je kad se ovo govno od pojave ukaže pa sere po već poznatim govnima iz hdz zajedno sa jurom drogitisom,,,zato ,ajde glavičiću jedi govna lopove lažljivi i ne ugnjatavaj nedužni svit sa svojon demagogijon tj.partijskim sranjima iz celofana komunizma pizda ti materina gnjido gubava,…

 2. Nemoj tako sutra je Uskrs i ekipi iz Kotišine triba donirati 5 litara rakije a može i travarice. To je RAKIJA SPD sve pijanac do pijanca.Svoju dicu su zaposlili a jedan pise po Fejsu.
  Stranica je jako poznata?
  Dnevna doza ……………
  Čiji je sin dobit bit će iznenađenje a za informaciju tražim 20 litara domaćeg maslinova ulja.
  Vino imam svoje Plavac mali.
  Travaricu sam radim od rakije i Biokovskih trava.
  Bog i Hrvati i dio Jugoslavena.
  Sritan Uskrs

 3. Bit će *ebeno jer je sezona već propala. Ža mi je dobrih i poštenih ljudi koji su digli kredite ne bi li nešto kroz turizam zaradili. S druge strane ne žalim pojedince šupke i gadove koji će se naći u situaciji da nemaju više za kurčenje, bijelo, ljubavnice,lokanje i žderanje..

 4. dok je sretan glavičić na čelu sdp makarska hdz nema šanse da izgubi.kad bi hdz stavio čak i kotarca ili klepirića te dvi budaletine i oni bi pobijedili glavičića.sretan nema dušu.to je bijednik koji je prevario puno makarana.sebe i dijecu je uhljebio pa iz te komotne pozicije nama prodaje pamet.da milanović zna kakav je uistinu nikad taj gad ne bi vodio sdp.

 5. Šta će Načelnik učinit… osim utvrđivanja i uščuvanja svojih uhljeba, šta drugo … za uhljebe će uvik bit, bilo da su naši novci, bilo da je iz državnog proračuna, eurofondova, Caritasa, za uhljebe će bit. A mi ostali “stoka sitnog zuba” možemo pored propale sezone, zatvorenih granica i kućnog pritvora samo razmišljat na koji način da krepamo… Četrdeset i prve su prethodnici SDPoHDZovaca organizirali okupljanje (nije bio Covid tada) po šumama i gorama. Ispalo im dobro, očigledno. Otkad su sišli odozgara još su uvik na vlasti. Jedno ili drugo plućno krilo Partije. Mora Partija disat punim plućima, jel da. Kako bi inače se popela u šume i gore. I poslin sašla odatle. i mogla držat položaje. 75 godina…. a da oba plućna krila ne rade!!

 6. KAKVO GOSPODARSTVO? OVO JE DOBRA prilika da propadnu sve one gulikože koje se nazivaju poduzetnicima sa nikakavon uslugon, debelin cjenama i namištenim poslovima ruju ovo društvo. dobra je prilika da svi oni koju su puste apartmane betonirali i iskoristili svaki milimetar ove svete zemlje uvide da se od betona ne živi! dobra je prilika kraha građevinske mafije, uhljeba, lopuža iz hdza i sdpaa. ko je dosad vridno i pošteno radija taj če i dalje, a ne ko neki. dobra je prilika da se napokon stvori jasna slika budučnosti i gospodarske poliotike. dobra je prilika da se maknu zauvik ovi lopovi i kriminalci sa vlastii i smiste iza rešetaka.dobra je prilika da se svi osjestimo i iskoristimo najbolje svoje resurse i ovu bogom danu zemlju. DOLI UHLJEBI, KRIMINALCI, POLITIČARI, BRKAN, GLAVIČIĆ,….ŽIVILA GRBAČA RADNOG NARODA! vratimo biokovu stari sjaj poljoprivede a ne da nam kriminalci ko slavin kolo vode i betoniraju sve. stanimo sa nasipanjem plaža! zazelenimo prirodu! stanimo na kraj divljim odlagalištima! ne budimo poslušnici brkana i glavičiča ko komunalni redari! skinijmo hloverku! otirajmo bagru iza brda odakle je i došla! SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime