Kao što naslov članka i sugerira – Dragan Ranj, unatoč najavama i očito lažnom javnom odricanju i žaljenju radi ‘štete koje je počinio SDP-u’ – i dalje nije izbačen iz SDP-a, odnosno njegovog Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini.

Potvrđeno je to iz Zadarske županije. Repovi sa posljednjih izbora za Mjesne odbore na Brodarici, na kojima je sada već bivši SDP-ovac Dragan Ranj koalirao s HDZ-om i tako postao predsjednik tog mjesnog odbora i dalje se aktivno vuku na zadarskoj političkoj sceni. Kao što je poznato, prije nemoralnog čina, Ranj je podnio ostavku na sve dužnosti u SDP-u, stranci u kojoj je proveo više od jednog desetljeća. Isto to jutro kada je Ranj pisanim putem zatražio ispisnicu iz SDP-a, na konstituirajućoj sjednici MO Brodarica predložio je sam sebe za predsjednika, što su podržala četiri vijećnika HDZ-a, dok su četiri vijećnika Akcije Mladih bila protiv. Uslijedile su potom optužbe od strane gradskih vijećnika Akcije Mladih kako se „Ranj prodao HDZ-u“, a kulminacija svega bila je izjava predsjednice ŽO SDP-a u Zadru, Renate Sabljar Dračevac, koja je izjavila kako je za cijelu priču o Draganu Ranju odgovorna predsjednica GO SDP-a, Sabina Glasovac, koja je, istini na volju, samog Ranja i postavila kao nositelja liste za MO Brodarica. – Gospođa Sabina Glasovac je predsjednica GO SDP-a i kao takva je slagala liste za Mjesne odbore. Dakle, nisam to činila ja jer za to nemam ovlasti. Naime, ja sam predsjednica županijske organizacije naše stranke, kao što znamo. O listama i ljudima u gradu je odlučivalo tijelo SDP-a, kojemu je ona na čelu. Što se tiče gospodina Dragana Ranja, gospođa Glasovac je ta koja ga je postavila na čelo liste za Brodaricu. Ne njega, nego i sve ostale kao kandidate i kao takva je odgovorna za sve što se dalje događalo – kazala je tada Sabljar Dračevac za ZDNews.hr i najavila kako će osobno predložiti da se Dragan Ranj smijeni sa funkicje potpredsjednika Županijske skupštine. Međutim, to nije učinila. Dragan Ranj sam je zahtjevao da se razriješi s te funkcije, da bi netom nakon te odluke u izboru između trojice kandidata, Vlade Gambiraže (AM), Drage Čuline (nezavisni) i Renate Sabljar Dračevac bila izabrana upravo ova potonja.

Bez odgovora na pitanja

Kada smo prije dva dana kontaktirali Sabljar Dračevac da nam objasni zbog čega je Dragan Ranj i dalje u Klubu vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini, ista nas je uputila da joj pitanja dostavimo e-mailom. – Odgovorit ću vam na pitanja kroz sat-dva najkasnije, kazala nam je Sabljar Dračevac u subotu nešto iza 13 sati. Do danas odgovore nismo dobili, a pitanja koja smo joj postavili, prenosimo u cijelosti.
Poštovana gospođo Sabljar Dračevac,
Kako komentirate činjenicu da ste dizanjem ruku HDZ-ovih vijećnika imenovani potpredsjednicom Županijske skupštine?
Zbog čega je Dragan Ranj i dalje član Kluba vijećnika SDP-a, odnosno zašto, kako ste najavili, nije smijenjen s te funkcije?
Kako bi još jednom nakon svih događaja svojim riječima opisali situaciju koja se dogodila s Draganom Ranjom i je li to za vas bio izdajnički potez istoga, prema članstvu i biračima, ali i vama kao predsjesnici ŽO SDP?

SDP i dalje stoji iza Dragana Ranja, a javnosti pokušavaju prodati drugu priču

I dok u zadarskom SDP-u šute i ne odgovaraju na pitanja, tenzije između te stranke i Akcije Mladih tinjaju sve više, pogotovo jer je i više nego očito da se radi o unaprijed isplaniranoj igri i lažnoj ljutnji ključnih SDP-ovaca u Zadru na potez Dragana Ranja, koji i dalje uživa puno povjerenje većeg dijela svoje, formalno, bivše stranke. – Mislim da se o ovim temama treba razgovarati na tijelima SDP-a, a ne u javnosti i preko medija – kazao je kratko za ZDNews.hr visokopozicionirani izvor iz ove stranke, odbivši pritom dati konkretne odgovore na neka od vrućih pitanja. Iako smo pokušali doći do odgovora predsjednice GO SDP-a, Sabine Glasovac, koju se sve rjeđe viđa u Zadru posljednjih mjeseci, to nam nije pošlo za rukom. – Sve je to jedna velika igra – za kraj nam je kazao izvor iz SDP-a koji je želio ostati anoniman. (zdnews.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime