Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske županije aktualni sat je ponovno prekinut nakon 60 minuta, a pet vijećnika je ostalo bez mogućnosti postavljanja pitanja, navodi se u priopćenju SDP-a kojeg prenosimo u cijelosti

U situaciji kad se skupština sastaje svaka 3 mjeseca ovakvo ponašanje vladajućih mi je neshvatljivo.    
Na skupštini se raspravlja o manje bitnim stvarima, a ključne teme poput neizbježnog kraha zdravstvenog sustava zbog nagomilanih dugova u zdravstvu, te samo odgođenog gospodarskog sloma ostaju neraspravljene.
Kulminacija katastrofalnog financijskog stanja u zdravstvu je nedavni sastanak s predstavnicima veledrogerija.

Dugovi bolnica prema veledrogerijama premašili su 4 milijarde kuna, manjak zdravstvenih ustanova u Zadarskoj županiji samo za prvo polugodište 2020.e godine iznosi 67 milijuna kuna, a bolnicama prijeti obustava isporuka lijekova,  Skandalozne su najave da će biti podmireno samo 200 milijuna kuna duga, te izjava ministra Beroša : “Smanjite promet u bolnicama”.

U ovoj Covid pandemiji vladajući kao da su zaboravili na temeljnu ulogu zdravstvenog sustava, a to je skrb o svim bolesnicima.
S druge strane za građane oprost dugova ne vrijedi, moratoriji na ovrhe su istekli, građani su ne svojom krivnjom zapali u financijske teškoće, a okolnosti koje su ih do toga dovele nisu prošli. Ovo je jedna loša poruka, država dvoje dugove ne misli vraćati, a građani neka se sami snađu. 

Jesu li obustavljene isporuke lijekova zadarskoj bolnici i koliko duguju dobavljačima?

Nino Mrčela, vijećnik u Županijskoj skupštini

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime