Nemalo su se iznenadili policijski službenici PU Zadarske kada su na biogradskom području u srijedu 19.travnja ove godine zaustavili automobil kojim je upravljao 26-godišnjak

U Automobilu su uočili vatreno oružje nakon čega je isti uhićen te je naložen pretres jednog kombi vozila te obiteljske kuće u jednom manjem selu na benkovačkom području u kojoj stanuje ovaj 26-godišnjak. U kombiju su pronađene jedna vojna automatska puška ( sovjetska puška PPS-43) s pripadajućim spremnikom i 10 kom puščanog streljiva cal 7,62X25 mm, 15 kom puščanog streljiva vojnog porijekla, jedna tromblonska trenutna mina M-60,10 upaljača za protu pješačku minu te zračna puška.

Nadalje, pretragom obiteljske kuće, pronađene su 388  komada raznog puščanog streljiva, 11 kom pancirnog zapaljivog streljiva, 78 komada pištoljskog streljiva, redenik za puškomitraljez kao i 262 komada streljiva za puškomitraljez, dva okvira za automatsku pušku, 10 kom detonatorskih kapisli,  jedan revolver te jedan spremnik za pištolj. 26-godišnjak, inače sin jedne poznate zadarske političarke i djelatnice jedne županijske ustanove je nakon zaplijene oružja i streljiva predan pritvorskom nadzorniku.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 10 detonatorskih kapisli, pronađenih i oduzetih tijekom pretrage od osumnjičenog nelegalno posjedovala 45-godišnjakinja, zbog čega je protiv nje podnesena kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari u redovnom postupku.

Da stvar bude još gora, priveden je i suprug sestre ove poznate političarke i zaposlenice jedne županijske ustanove jer je kod sebe imao jedan plinski pištolj i 26 komada streljiva za plinski pištolj te 286 komada dijabola za zračnu pušku.

Ostaje nejasno zašto se obitelj ove poznate HDZ-ovke naoružavala i koji su im bili ciljevi, no o tome ćemo više drugom prilikom. Inače, pritvoreni sin nekadašnje HDZ-ove političke zvijezde i dosad je imao problema sa zakonom. Služeći se lažima i predstavljajući se kao netko drugi, otuđio je nedavno i veću količinu goriva na jednoj pumpi u zadarskom zaleđu…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime