Grad Zadar dao je početkom prošle godine 2,5 milijuna kuna pozajmice Nogometnom klubu Zadar. Oni su od tih novaca potom izdvojili 300 tisuća kuna za kupnju Mercedesa kojeg je vozio voditelj Škole nogometa Krešimir Gojun

Gradonačelnik Branko Dukić bio je tada nesmotren kada je proslijedio toliki novac NK Zadar i tada je bilo jasno da tih 2,5 milijuna kuna nikada neće biti vraćeno u gradski proračun. Gojun je, doduše, bez Mercedesa ostao što je isključivo bila posljedica nadolazećih izbora u svibnju prošle godine.

Uzalud su gradski oci uvjeravali da je riječ samo o pozajmici i da će novac biti vraćen. Sada je jasno da je to bilo još jedno u nizu obmana koje s Narodnog trga plasiraju prema građanima. Naime, prije tri dana, Uprava NK Zadar obavijestila je Grad Zadar kako imaju namjeru pokrenuti postupak preoblikovanja Hrvatskog nogometnog kluba Zadar – udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo.

– Držimo da će se preoblikovanjem udruge građana u dioničko društvo poboljšati upravljanje i efikasnost funkcioniranja Kluba, posebno u dijelu financija te upravljanja igračkim i trenerskim kadrom, te da će se stvoriti uvjeti za kvalitetniji rad mladih uzrasnih kategorija. Njihovo učenje nogometnim vještinama podiglo bi se na višu razinu i iz tog mladog pogona, a sve da bi se ekipirala natjecateljska momčad, kaže Branko Dukić koji će na idućoj sjednici Gradskog vijeća zamoliti vijećnike da podrže spomenuto preoblikovanje.

Na taj način bi se 2,5 milijuna kuna potraživanja Grada Zadra prema NK Zadar pretvorila u dionice koje, istini za volju, neće vrijediti ni desetinu tog iznosa. Ako još netko nije shvatio, Grad Zadar izgubio je gotovo cijeli iznos od 2,5 milijuna kuna pozajmice.

Hoće li i druga pozajmica u iznosu 700 tisuća kuna koju je gradonačelnik Dukić proslijedio NK Zadar u travnju ove godine također “ispariti” u vidu dionica, za sada nije poznato, ali pretpostavke se jasno nameću…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime