Nešto više od dva mjeseca prošlo je od skandalozne, sramotne sjednice Općinskog vijeća općine Baška Voda, a za sutra u 9 sati najavljena je nova

U posjedu smo zapisnika sa posljednje sjednice Općinskog vijeća općine Baška Voda na koju bi jedino mogli biti ponosni „likovi“ poput sjevernokorejskog ridikula Kim Jong-una ili Josifa Visarionoviča Staljina! Ime ovog posljednjeg ridikula ostalo je i zabilježeno u predmetnom zapisniku i to nakon što je kontroverzni načelnik Josko Roščić zloupotrijebio zakon i zabranio svome zamjeniku Filipu Vidulinu govoriti! U tom suludom činu koji vrijeđa zdrav razum i demokraciju, kontroverznog Roščića podržao je notorni Ante Lončar, predsjednik Općinskog vijeća.

Filip Vidulin

Pitate se o čemu mi to? Ajmo redom. Dakle, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Baška Voda koja je uslijedila dan nakon uklanjanja dijela štekata restorana „Galija“ za kojeg se dugo vjerovalo da je u suvlasništvu zamjenika načelnika Filipa Vidulina, vijećnike je zanimalo što se točno dogodilo. Pitanje je postavio vijećnik Damir Josipović kojeg je zanimalo što se dan ranije događalo s Filipom Vidulinom. Evo i transkripta objavljenog u službenom zapisniku:

J. Roščić: Jučer se ništa nije dešavalo, radi se o općini Baška Voda i firmi Litus, postupak je u tijeku. Nema to s Filipom ništa, postupak je u toku. Kad završi postupak, o svemu tome ide se na drugostepeno, ide se na županiju. Kada završi postupak, Općinsko vijeće će biti upoznato sa svim stvarima. Zna se tko je odgovoran za gospodarenje javnim površinama i pomorskim dobrom. Mi imamo i odjele i pročelnika i načelnika. Kad završi postupak to će biti tema da razgovaramo na Općinskom vijeću. Nema tu Filipa, tu se radi o jednoj firmi, firma se zove Litus i u čemu je problem?

D. Josipović: Ovdje je nazočan i čovjek koji…

J. Roščić: PREKIDA JOSIPOVIĆA: Ne bih radio insinuacije, ne bih pričao o ničemu, da se ta firma zove Litus, da firma ima svog direktora, a taj direktor nije Filip Vidulin, direktor je Igor Ursić. Napravljena je žalba, kako je napravljena i netko će na drugostepenom odlučivati i o svemu će biti upoznato Općinsko vijeće, ali kad završi postupak i to je to!

F. Vidulin: Želim riječ!

J. Roščić: Ne dam riječ!

F. Vidulin: Predsjedniče vijeća?

J. Roščić: Ne dam riječ! Samo uz moju suglasnost! Piši: NE, NE, ne dam riječ! Ne!

F. Vidulin: Želim da ovo uđe u zapisnik. Predsjedniče Vijeća,  ja kao zamjenik načelnika…

J. Roščić: OPET PREKIDA: Ne! Samo uz suglasnost načelnika!

F. Vidulin: Miolim vas da ovo uđe u zapisnik.

A. Lončar: Uz suglasnost načelnika…

J. Roščić: Ne!

F. Vidulin: Samo malo predsjedniče Vijeća. Ja imam pravo tražiti pravno tumačenje. Sazovite komisiju za poslovnik i statut. Ja kao zamjenik načelnika izabran sam na listi zajedno s načelnikom. Obavezan sam biti nazočan na sjednicama vijeća. S obzirom da je vijećnik Općinskog vijeća postavio pitanje prema meni, dužan sam na to pitanje i odgovoriti, a Vi mi govorite o mojim obavezama. Te obaveze su zastupanje općine po odobrenju načelnika. Ovdje se ne radi o zastupanju općine nego da je meni vijećnik postavio pitanje i Vi ste mi dužni dati riječ. Inače kršite zakone Republike Hrvatske, Statut i Poslovnik općine Baška Voda! Je li mi dajete riječ, Vi ste predsjednik Vijeća?

A. Lončar: Ne, ne možete dobiti riječ!

F. Vidulin: Hvala lijepa predsjedniče Vijeća, molim da ovo uđe u zapisnik. Poštovani gospodine načelniče, Vi ovdje niste predsjednik predstavničkog tijela JLS nego je to predsjednik Općinskog vijeća. Ja, s obzirom da mi predsjednik Općinskog vijeća ne daje riječ ću napustiti ovu sjednicu, a Vama poštovani g. Josipović ću odgovoriti pisanim putem u moje ime.

J. Roščić: Upute su načelnika dok ne završi proces, moj zamjenik ih se dužan pridržavati, a odnosi se na to da se informacije ne iznose u javnost i da se ne šire dezinformacije. Sukladno zakonu ne daje ovlasti donačelniku po pitanju riječi da se objašnjava o privatnoj stvari sve dok se proces ne završi.

D. Josipović: Predsjedniče vijeća, s obzirom da se radi o političkim dužnosnicima općine Baška Voda te o g. Vidulinu i o temi koja ga muči i muči sve nas, ako je Filip u sukobu interesa, ja to želim znati, jer je načinjena šteta Općini. Ako se pogodavalo učinjena je šteta općinskom proračunu općine Baška Voda, i ja tu uistinu želim znati ako je bilo koja strana sudjelovala. Molimo da se ono što se dogodilo i razjasni, svatko ima pravo na obranu.

J. Roščić: Ja još jednom ne dozvoljavam zamjeniku koji je ovdje došao kao zamjenik, ne privatna osoba da priča o ovoj temi dok s proces ne završi. Postoje zapisnici od 11. rujna 2013.godine i 27.prosinca 2013.godine kad je ovo bilo na sjednici Općinskog vijeća, a ako nemate zapisnike, dođite ih preuzeti u općinu Baška Voda. Postupak je u tijeku, komunalni redari su izdali rješenje o uklanjanju, napravljena je žalba. Da se ne bi bilo čime narušio postupak neću iznositi činjenice. Kad se završi postupak, ne želim da se ovdje bilo kakve privatne stvari po pitanju donačelnika iznose.

D. Josipović: To je podatak koji nisam znao, to ću iskoristiti.

J. Roščić: 20.svibnja 2020. je došla presuda Visokog suda u Varaždinu s kojom smo se uknjižili na određenu imovinu koja je u vlasništvu općine Baška Voda te su tada došli određeni podaci i na temelju tih podataka je postupano.

F. Vidulin: Predsjedniče vijeća, ja želim riječ. Je li ovo privatna sjednica? Ja tražim riječ! Tražim komisiju za Statut i Poslovnik.

J. Roščić: Ne može se o ovome pričati dok ne završi proces.

F. Vidulin: Molim vas za riječ! Molim vas za riječ! Molim vas za riječ! Predsjedniče Vijeća, kršite Poslovnik. Čitajte zakon! Ovo se ne radi u Sjevernoj Koreji što vi radite!

Josko Roščić u tom trenutku traži pauzu… Po povratku s pauze Filip Vidulin je opet tražio riječ i od pročelnice Buljan traži da u zapisnik uđe kako je u međuvremenu kontaktirao sa županijskom pročelnicom Marijom Čizmić koja mu je rekla da ima pravo odgovoriti na pitanje upućeno njemu. Nakon toga napušta sjednicu riječima: „Uz Staljina je nemoguće očekivati demokraciju!“.

Da Josko Roščić neprestano krši zakone, nije nepoznanica, no iznenadio je Ante Lončar koji je sebe doveo u vrlo škakljivu poziciju ulizujući se Josku Roščiću. Za sutra je, ponavljamo zakazana nova sjednica i slijedi novi cirkus u režiji Joska Roščića. Pristup sjednici zatražila je i redakcija portala Megamedia, no iz općine Baška Voda nam još nisu odgovorili. Poslat ćemo sličan dopis Kim Jong-unu. Možda nam on dopusti da pratimo sjednice njihovih sjednica Komunističke partije. (NASTAVLJA SE…)

25 KOMENTARI

  1. A što drugo očekivati od tog Roščića ..Pa ljudi progledajte …Vrijeme je odavno bilo.. Sjeverna Koreja je mila majka za Bašku Vodu dok je taj psihopat na vlasti …

  2. A sto se to sada sileni nacelnik Baske Vode pravi pametan i posten .Godinama se zna stanje Galije ,naravno tupsoni oko nacelnika ne znaju. Zna se da je to zna i nacelnik, Jurica Topic,Medic svi…e sad kad je doslo do cega je doslo idemo skidat bašti i glumit postenje,ma moš mislit…da je sve bilo kako je bilo Galija bi jos godinama plovila bez obzira na sve.Kome vi pišate u oči.

  3. Uzalud vam trosit vrime da dobijete rijec e moj Filipe sto si govorijo ,govorijo ,sad vise nemas pravo mislim da je sve izgubljeno bolje da se povuces u zamrznutu mirovinu.

  4. Narod kupuje sa sitnicama i onda radi što ga je volja …Ponaša se bahato, svoje suradnike tjera da rade protivno zakonima RH, krade sve i svašta …

  5. Kažu da je gospođa Buljan pročelnica odjela za komunalne djelatnosti .. hahahaaa…pročelnice da li znate da vam se trenutno u Baškim Vodama radi i gradi mnogo toga bez građevinskih dozvola

  6. Roščič utvrđuje i knjiži granice javne površine građanima do ulaznih vrata njihovih kuča dok zaobilazi nekretninu u vlasništvu predsjednika viječa .. hahahaaa . Na rivi u Baškoj Vodi …ahahaha .. pa to je za uskok i poskok .

  7. Nešto bih samo o Sj.Koreji…..tko prati vijesti iz Svijeta, čitao je kako je u zadnje vrijeme Koreja pogubila nekoliko dužnosnika optuženih za korupciju. Jednog visokog časnika su čak pogubili vatrom iz protuavionskog topa…..ako oni imaju vođu čije je sve (zvuči poznato?) za ostale lupeže milosti nema. Zato Sj.Koreja nije kategorija za usporedbu nažalost.

    • On je bio pravednik….došao da spasi tu svjetinu izbavi od takvih kao što je taj……a ovaj predmetni niti je pravednik niti je izbavitelj, već upravo suprotno, biblijsko utjelovljenje Zla….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime