Ivo Andrić je imao mudru i bezvremensku izreku: „Svuda po svijetu ima budala. Ali izgleda da je kod nas centrala.“

Da je to tako potvrđuje i događanje na 10. sjednici Županijske skupštine koja je održana 29.11.2022. Na navedenoj skupštini je prihvaćen županijski proračun za 2023. godinu. Župan je odbacio amandmane SDP-a za educiranje nastavnika za školski odgoj, za izradu projekta TŠC-a za koji tek treba donijeti UPU, kao i amandman Ante Rubeše da se osigura dodatnih 50.000 eura umirovljenicima za smještaj u obiteljskim domovima. Ipak je prihvaćen jedan  amandman i to vijećnika Željka Perice, da se u proračunu za 2023. godinu osigura  50.000,00 eura za Potpore malom poduzetništvu. Pozitivno od vijećnika da misli o malim poduzetnicima i još pozitivnije od skupštinske većine koja je amandman prihvatila!

Ali ovdje tek priča počinje. Računajući da je „dobio ono što je tražio“ vijećnik Željko Perica je podržao HDZ-ovu većinu i glasovao je za HDZ-ov proračun iako je njegov klub – Klub nezavisne liste dr. Ivica Žuvela zbog „lažnog obećanja“ župana o realizaciji projekata u 2022. glasovao protiv proračuna.

Kako je vijećnik Perica glasovao protivno stajalištu Kluba i na taj način „prouzročio štetu Klubu i svima koji su svoj glas dali promjenama na političkoj sceni u županiji“ (izjava dr. Ivice Žuvele) odmah nakon Županijske skupštine vijećnik Perica  izbačen je iz Kluba.

Mudra izreka kaže: „Da nema izdajica, odanost ne bi bila na cijeni“! Čak i Alan Ford koji uzima od sirotinje da bi dao bogatima kaže: “Bolje izdati knjigu nego prijatelja.“

Sada dolazimo do suštine stvari, onih „centrala i budala“ s početka priče.

Naime, kad se pogleda proračun za 2023. godinu odmah se vidi da je u proračunu za potpore malom poduzetništvu već bilo osigurano 70.000,00 eura (Aktivnost  35221 Potpore malom poduzetništvu   70.000,00).

Što je onda vijećnik Perica koji je izbačen iz Kluba tažio?! Da li je tražio da ova proračunska stavka bude 50.000,00 eura ili da se poveća za 50.000,00 eura? Ovo nitko ne zna pa vjerojatno ni sam vijećnik Perica!

Vijećnik Žuvela je na skupštini poručio županu Longinu: „Ne znam kakav ste student bili, ali na ovom ispitu ste pali!“. Nitko nije na ovaj prihvaćeni amandman od predlagatelja ali ni vijećnika reagirao pa sa može postaviti pitanje tko je sve na ovom ispitu pao?

Jedno je svima sada jasno, kad je vijećnik Perica tražio razlog da podrži HDZ-ovu većinu i on i HDZ su mogli smisliti nešto bolje!

Svaki sporazum između istine i laži je na štetu istine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime