“Slavko Linić pristupa našoj udruzi”, pisalo je u opisu fotografije koja je objavljena na službenoj stranici Milana Bandića.

Podsjetimo kako je  Udruga klub Milana Bandića započela je 13. ožujka akciju potpisivanja peticije “Stop političkim hapšenjima” u znak potpore gradonačelniku Bandiću, a činilo se kako je saborski zastupnik Linić i pristupio toj organizaciji. “Sve vam je vidljivo na fotografiji, uskoro ćete znati detalje”, rekli su u udruzi Milana Bandića odgovarajući na upit Indexa. Slavko Linić nije htio ništa komentirati. Ubrzo nakon našeg poziva izmijenili su potpis pod fotografiju: “Gospodin Slavko Linić potpisuje peticiju”
Linić nam se kasnije javio te je na naše pitanje jeli se učlanio ili potpisao peticiju budući da se u Klubu Milana Bandića ne mogu odlučiti rekao je: “Tko vam je rekao da sam se učlanio. Da vam nisu javile tajne službe? Ma samo je peticija u pitanju.” Linić je kao i Bandić izbačen iz SDP-a, a sebe voli predstavljati kao žrtvu političkog progona. Vrlo često u svojim izjavama apostrofira premijera Zorana Milanovića kao glavnog krivca njegova “progona”. Tvrdi da je sve krenulo od afere Pomoćnik koju je otkrio Index, a nastavilo se aferom Spačva. Zbog nedostatka komunikacije s premijerom te zbog sumnje u korupciju Linić je smijenjen s mjesta ministra financija prošle godine u svibnju.  Linić i Bandić već prije spominjani kao politički saveznici koji bi se trebali zajedno protiv Zorana Milanovića, a nedostaje im tek Radimir Čačić koji je spomenut u istoj kombinaciji. Bandić je nedvosmisleno objavio svoje političke ambicije, ističući u više navrata kako se namjerava kandidirati na lokalnim i na parlamentarnim izborima. Nova Bandićeva stranka trebala bi se zvati “Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti”. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime