SLUČAJ DŽEVLAN Ministarstvo obrane ne poštuje presude hrvatskih sudova?!

0

Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske u slučaju branitelja Viktora Dževlana ne postupa po presudi Visokog Upravnog suda RH već dvije godine.

Presuda od 24. rujna 2014. godine hrvatskog branitelja Viktora Dževlana može poslužiti kao primjer u kojem se može iščitati što su ministri obrane RH napravili u zaštiti stečenih prava hrvatskih branitelja. Viktor Dževlan kao profesionalni vojnik Hrvatske vojske ima impresivnu karijeru, koju je započeo kao dragovoljac, a kasnije kao profesionalac koji je zaključio Ugovor s Ministarstvom obrane. Ministri branitelja Matić, Kotromanović i njihovi prethodnici zagorčali su život hrvatskih branitelja donoseći rješenja kojim su uskraćivali temeljna prava. Ostali smo zaprepašteni kada smo doznali da se Ministarstvo obrane, kojega je trenutno ministar Damir Krstičević, oglušilo na presudu Visokog upravnog suda u predmetu Viktora Dževlana. Nakon višegodišnjeg parničenja sud je donio presudu u korist Viktora Dževlana po kojoj ne postupa Ministarstvo obrane kao Tuženi. Apsurd je da je Viktor Dževlan dobio sve sudske sporove protiv Ministarstva Obrane, Mirovinskog i HZZO-a, a do danas nije dobio zakonitu skrb. Da smo zemlja apsurda potvrđuje i ova presuda  Visokog upravnog suda Republike Hrvatske od 24. rujna 201.4 godine, kojom se poništava Rješenje Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

1 KOMENTAR

  1. Njima su sinekure bitne jebe se njima za Hrvatske branitelje. HDZ ili SDP, Kotromanović ili Krstičević, kakva je razlika? Nikakva !

  2. Primjer ovoga čovjeka sve govori. Svoga poslodavca Ministarstvo obrane dobiti na sudu, odvjetnike plaćati godinama i na kraju oni ne postupaju po presudama Hrvatskih sudova, to je Pupovčeva Hrvatska.Krstičeviću sram te bilo.

  3. Svi Hrvatski branitelji su proglašeni kriminalcima koji su počinili zločinački poduhvat, danas pojedini HDZ ovci ponavlaju tezu vesne Pusić, s kojom HDZ ide u koaliciju. Šef je Pupovac.Glasnović je čovjek koji se bori za Branitelje, ostali nisu vrijedni spomena.

  4. Nakon Mesićevih djela, 17 godina sudovanja Viktor je dobio sve sudske sporove, bio s ministrom Medvedom koji mu je kao i svi političari dao podršku bez realizacije, ka svaki političar, na kraju čovjek nema od čega živjeti. To je sramota Vlade Andrea Plenkovića, ministra Krstičevića, Medeveda i ostalih.Danas pozivaju Viktora Dževlana da dodje u područni odjel za poslove obrane Split da da Izjavu radi utvrđivanja radnopravnog statusa, poziva ga voditelj Ivica Bilojelić . Koji apsurdistan. Pored sudskih sporova, pravomoćnih presuda u kojima je sve utvrđeno u detalje čovjeka ponovo vraćaju u postupak. Grad Makarska služba za branitelje zagubila je Dževlanov spis tri godine, namjerno ili ne trebalo bi istražiti čovjeka koji je uhljeb gradskoga ureda za društvene djelatnosti pročelnik Kuzmanić

  5. Veoma sam dobro upozata sa slućajem, Obitelji Mire Đevlan, kojom je život za Hrvatsku dao njen sin Dragan u dolini Neretve. Viktor Đevlan njen mlađi sin. kojemu je brat izdahnuo pred očima, kao što piše u članku, niakako da riješi svoj statua. Kontaktiralo se sa tadašnim predsednikom RH Ivom Josipoviće, savjetnikom Gareljićem, te Fredom Matićem dok su bili savjetnici na Pantovčaku, a nakon toga sa svim MINISTRIMA, pa i sudovima?! Razočarao nas je sve Krstičević, kako će pravi branitelii dobiti pripadajuće, kad ih je na tisuće laznih. Jadna zemlju, jadni narode.

  6. Glavno da generali imaju benzinske punpe ribnjake dobre funkcije a i mikrofoni su im blicki kome je obicni branitelj bio pocasni gost nikome a narod 25god puse u vjetar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime