Kada se prije dva tjedna dogodio slučaj trovanja hranom dvadesetak djece koja su u Makarsku doputovala na međunarodni nogometni turnir, glavna sumnja pala je na restoran koji posluje u sklopu Apfel arene

Po onoj staroj “ubij glasnika”, dio javnosti se obrušio na novinare koji su se usudili objaviti informacije o trovanju djece hranom. Informacije koje su tada objavljene, proizišle su iz službenog policijskog priopćenja te rada na terenu.

Podsjećamo, tada smo objavili da je 15-tak djece zatražilo liječničku pomoć nakon što su pojeli tjesteninu sa umakom u restoranu Apfel arene. Sva djeca imala su simptome malaksalosti i povraćanja. Na teren je izašla sanitarna inspekcija, policija, epidemiolog, a o svemu je obaviještena i turistička inspekcija. Potom su dežurni dušebrižnici na društvenim mrežama ustali u obranu Apfel arene veličajući lik i djelo Milorada Pašalića. Tvrdili su, između ostaloga da su se djeca zarazila negdje drugdje, nikako u restoranu Apfel arene…

Ipak, pokazalo se da nisu bili u pravu. Nakon provedenog nadzora Sanitarna inspekcija utvrdila je da se u restoranu nije vodilo računa o higijeni!

– Tijekom nadzora uzeti su uzorci briseva ruku djelatnika, radnih površina i pribora za rad i napravljena je epidemiološka obrada djelatnika. Rezultati ispitanih uzoraka ukazuju na nezadovoljavajuću mikrobiološku čistoću objekta zbog povećanog broja aerobnih mezofilnih bakterija, što upućuje na neadekvatno održavanje higijene u objektu. Slijedom navedenog postupanje sanitarne inspekcije je u tijeku, navode u Državnom inspektoratu.

Nepravilnosti je utvrdila i Turistička inspekcija jer restoran u sklopu Apfel arene uopće nema potrebna odobrenja za rad! – Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da predmetno trgovačko društvo obavlja ugostiteljsku djelatnost bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno da nije ishodilo rješenje nadležnog upravnog tijela da prostor ispunjava propisane uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, kako je propisano odredbom članka 19. i  članka 20. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Slijedom navedenog poduzete su zakonom propisane mjere, navode iz Turističke inspekcije.

Milorad Pašalić kao i njegovi suradnici ovaj put su prošli dobro jer su se djeca “samo” otrovala, pa, srećom, nije bilo težih, tragičnijih posljedica.

Ono što posebno intrigira jest činjenica da Milorad Pašalić i njegovi suradnici nisu poštivali zakonsku proceduru kada su otvarali Apfel arenu u društvu brojnih viđenijih javnih osoba iz svijeta politike, gospodarstva, sporta Splitsko-dalmatinske županije i šire. Na kraju, ne sumnjamo da će se i nakon objave ovog teksta naći kritičara kojima je zaštita Milorada Pašalića važnija od zaštite zdravlja djece…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime