Ovo najbolje opisuje položaj širokih narodnih masa u „jadnoj našoj“, koje nikako da shvate da “kriminalna organizacija” ne donosi nikakvu suštinsku dobrobit i blagostanje njima

Imaju li široke narodne mase, ima li Hrvatska ikakve šanse dok njom upravlja „kriminalna organizacija“?! To što „kriminalna organizacija“ radi državi i širokim narodnim masama, sigurno ne bi radio netko kome je stalo do države i širokih narodnih masa. Za vrijeme Sanadera se kralo samo iz državnog i lokalnih proračuna, a sada se obilato krade i iz EU fondova. Grešni je Sanader u zatvoru, ali njegova stranka gospodari Hrvatskom na puno gori način nego u njegovo vrijeme. Sanader je bio mala beba za AP lopine.

Za mlade demokracije kao što je Hrvatska, smjenjivost vlasti je dobra i nužna. Ona omogućava demokratsku ventilaciju te kadrovski probir i provjetravanje. Uostalom stranka koja je pravomoćno osuđena za težak kriminal ne bi ni smjela doći u poziciju da upravlja državom.

Pozivaju se na kršćanstvo, gdje su toj hrpi likova one temeljne kršćanske i moralne zapovijedi: “Ne ukradi!”, “Ne reci lažna svjedočanstva!”, “Ne poželi nikakve tuđe stvari!”… „Kriminalna organizacija“ nema ideala osim ideala vlasti i materijalnog probitka. Nema ovo nikakve veze s kršćanstvom!

Davno je Ivo Brešan precizirao životnu filozofiju „kriminalne organizacije“: „Poloči, popišaj, požderi, poseri, izvuci, navuci, natakni, oderi, obrni, navrni, potari, pomuzi, posrči, uteci, zataji, naguzi’“. Mogu li ljudi s takvim mentalitetom napraviti išta dobro za državu i široke narodne mase?!

U ono vrijeme akademik Ivan Supek je izjavio:„Da se, kojim slučajem, banda drumskih razbojnika legalno kandidirala na izborima i da ih je, ne daj Bože, osvojila, ona ne bi uspjela ovoliko opljačkati Hrvatsku“!  Da kojim slučajem Supek danas oživi, imao bi što vidjeti, odmah bi se u grob vratio.

Kada će široke narodne mase u „jadnoj našoj“ i u Gradu Zadru shvatiti i prihvatiti: MI  SMO TI, KOJI ODLUČUJEMO O NAŠOJ SUDBINI!!!

Pravosuđe je aorta društva, ako je aorta začepljena, dolazi do smrti. Temelj pravosuđa su neovisni i pošteni istražni organi (DORH i USKOK) i SUCI. U našem slučaju aorta je potpuno začepljena, tako da je „jadna naša“ što se tiče pravosuđa već davno mrtva. Nakon trideset godina raspadanja ostale su samo kosti i zubi, tijelo se već davno raspalo!  

Pravosuđe „jadne naše“ funkcionira na nejadnakosti. Uzmimo samo zadarski slučaj. Da se USKOK bavi samo zadarskim kriminalom imao bi dovoljno posla za nekoliko godina.  Gradonačelnik Dukić i pročelnica Bušić prijavljeni su za: kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, kazneno djelo nezakonitog pogodovanja…Kaznena djela su počinile službene osobe, pa je ovo uskočki predmet. Sve je više nego jasno i još uvijek nema hapšenja?! Gradonačelnik je pobjegao Predsjedniku Milanoviću, a nada se da će pobjeći i USKOK-u. 

Zlata Šipek je širokim narodnim masama dala šipak, ali „kriminalnoj organizaciji“ zato „Zlata vrijedi zlata“! Riješila se ona neposlušne ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić. Marušić je Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavila prepisku iz grupe na WhatsAppu iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP – glavni krčmar „jadne naše“

Dalmatinski slavuj Coce nam je divno pjevao„Hajduk živi vječno, Bog i niko više“. Coce  je zaboravio i/ili nije znao da i UDBA živi vječno. Nikad više neće biti takvog glasa, odlaskom Coce otišao je i dio Dalmacije. Nažalost UDBA nije otišla, ona je dio „jadne naše“, neće i ne planira otići!

Zemlje bivšeg istočnoga bloka, kao što su Češka, Slovačka, Istočna Njemačka, Poljska, Mađarska, Bugarska, Makedonija i Albanija donijele su Zakon o lustraciji (ima ga čak i Srbija). Sva je sreća da „jadna naša“ nema zakon o lustraciji. Pa tko bi vodio „jadnu našu“ da bivši nositelji dužnosti u KOMUNISTIČKOJ PARTIJI, UDBI i KOS-u danas nisu nositelji vlasti?!  Tko bi nas učinio sretnim i zadovoljnim?!

Bivši ministar Aladrović (sada USKOK-ov osumnjičenik) za život u „jadnoj našoj“ je rekao: „Hrvatska je fenomenalno mjesto za život, možemo biti ponosni“!  I AP ovako misli!

Osamdeset tisuća članova Komunističke partije postali su članovi „kriminalne organizacije“. Zato je „kriminalna organizacija“ postala najbrojnija interesna skupina. Nekadašnja komunistička nomenklatura je sveprisutna, okupirala je gospodarstvo, medije i jasno politiku kao u nijednoj drugoj europskoj postkomunističkoj zemlji, izuzev Bjelorusije. 

Sva sreća što nemamo zakon o lustraciji jer da ga imamo Zoran Škrgatić ne bi mogao biti ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo. Ovako je on sa nepunih 68 godina ponovo dobio četverogodišnji mandat vođenja Zavoda za javno zdravstvo. On je sa nepunih 68 godina i Predsjednik UV Opće bolnice Zadar. Sve je to u skladu s programom Božidara Longina iz 2017. da će izvršiti pomlađivanje kad postane župan, mlađe od ovoga ne može! Škrgatić će biti ravnatelj sve do svoje smrti ili do Sudnjeg dana – što prije od to dvoje dođe!

Sva sreća što nemamo zakon o lustraciji jer da ga imamo Božidar Longin ne bi mogao biti župan. Tko bi nas onda učinio sretnim i zadovoljnim?! Poslovni, vojni i politički put župana Longina je pravi roman. To je hrvatski „Zločin i kazna“! O tom osebujnom djelu ćemo drugi put. Trebati će nam puno tekstova da iznesemo samo najbitnije od toga. Javnost će biti ushićena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime