Spavaće sobe prostorije su u kojoj provodimo trećinu života, stogla bi takve prostorije trebale pružati što veću udobnost i biti mekani centar kuće. To su prostorije u kojima se opuštamo, odmaramo, meditiramo pa zato postoje stvari koje svaka soba mora imati, a u nastavku pročitajte o kojim se to stvarima radi

Krevet

Prva stvar koju svaka soba mora imati je, naravno – krevet, što ga čini glavnom točkom te prostorije. Ne štedite na udobnosti. Ironija je u tome što ga ponekad zamijenimo nečim manje udobnim, ali prikladnijim, na primjer futonom ili madracem na napuhavanje. Ove opcije imaju svoje prednosti i nedostatke, ali stvar je u tome da vam treba nešto na čemu ćete spavati.

A, udobnost je ključ; što udobnije – to bolje. No, ako nije moguće koristiti pravi krevet zbog veličine sobe ili iz bilo kojeg drugog razloga, slobodno pretvorite svoju spavaću sobu u – kauč sobu. Kako biste dobili ideju i bolje shvatili što želite, za izbor kreveta možete prosurfati internetskim trgovinama kao što je furnitura.hr ili neke slične.

Tepih

Sa strane kreveta možete staviti mali prostirač tako da je to prva stvar koju vaše noge sretnu kada ustanete.

Kakve god podnice imali, teško možete zamisliti ugodnu sobu bez lijepog tepiha. Ova mala stvar (ili ne toliko mala, ovisno o vašem izboru) može drastično promijeniti cijelu spavaću sobu što se tiče i izgleda i osjećaja. No, i vama će biti ugodnije kada ćete u svojoj sobi hodati po nečemu mekanom i toplome.

Noćni ormarić – ili noćni stolić

S obzirom na to da govorimo o najbitnijim stvarima koje spavaća soba mora sadržavati – noćni je ormarić je neizostavan element. Uvijek nam treba mjesto nadohvat ruke gdje možete staviti svoj mobitel, čašu, maramice ili desetke drugih stvari koje bi vam trebale biti pri ruci.

Izvor svjetlosti

Iako su podne svjetiljke sad u modi, ako više volite luksuzne lustere, zašto ne? Stvar je u tome da to mora biti prikladno, ali prema vašim potrebama. Prigušivači svjetla također su dobra ideja: u bilo kojem trenutku možete prijeći sa svijetlog dnevnog svjetla na prigušeni, romantični ambijent. Što se tiče prozora, dizajneri uvijek preporučuju da ih koristite što je više moguće. Umjesto da ih prekrite teškim zavjesama, pokušajte propustiti više svjetla! (osim ako imate znatiželjne susjede)

Zidni ukrasi i ogledalo

Zidni ukrasi mogu biti različiti; slike, plakati, fotografije, ploče, freske, tapiserije, zemljovidi, zbirke razglednica, šeširi… Mogli bismo nabrajati do prekosutra, ali sad sigurno imate ideju. Pretvaranje praznog zida u umjetničko djelo uvijek je moderni pothvat što će dočarati izgled vaše spavaće sobe.

Što se tiče ogledala, čak i ako imate lijepo ogledalo u kupaonici, ponekad se želite pogledati kad isprobavate modne kombinacije u sobi. I ne samo to, već je općepoznato da zrcala u malim sobama djeluju čarobno jer stvaraju iluziju više prostora i svjetlosti. Dakle, ako nemate spektrofobiju (strah od pogleda u zrcalo), imati ogledalo u svojoj spavaćoj sobi dobra je ideja.

Nešto prirodno

Čak i ako za svoju spavaću sobu odaberete stil visoke, to je mjesto na kojem biste se trebali opustiti. Metal i plastika su presurovi pa bi u vašoj spavaćoj sobi trebalo biti nešto prirodno ili ručno izrađeno kako bi dalo neki opušteniji duh. Opcija ima mnogo pa možete odabrati nešto što odgovara vašem stilu: biljke i akvariji, drveni podovi, organske tkanine te ukrasi od prirodnog kamena.

I najbitnije – duh

Što vašu spavaću sobu čini tako ugodnom i privlačnom? Ljudi često žele osmisliti nešto posebno, a soba se može urediti svakako. Vaša spavaća soba odražava vašu osobnost i ona je vaša odgovornost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime