U listopadu prošle godine u Splitu je osnovan mandolinski sastav „Od Rocka do Baroka“. Sastav je osnovalo desetoro prijatelja i kolega koji su smatrali da su bogata splitska scena, kao i splitska publika, spremni za ovakav pristup glazbi koji ujedinjuje, kako i samo ime sastava kaže, raskoš baroka i realnost rock and rolla.

Ideja se prvotno javila kod Zvone Pelicarića i Marinka Tolića.  S obzirom da ih je sve povezivala velika ljubav prema glazbi, brzo su ostvarili svoju ideju.
Sastav je odmah sačinjavalo desetoro članova: Klara Jukić (mandolina), Sandi Kavara (mandolina), Marko Baković (mandolina), Petar Puškarić (mandolina), Jure Vranić (mandola), Antea Janković (mandola, flauta), Nikola Karaman (mandola, gitara), Marin Tolić (gitara, mandol), Luka Elez (gitara) i  Zvone Pelicarić (kontrabas). Ovo je jedno raznoliko društvo u kojem se nalaze srednjoškolci, studenti i malo zreliji svirači, ali upravo to je omogućilo da dobiju jedinstveni zvuk kombinacijom mladosti i iskustva.
Glazba koju izvode, kako i samo ime sastava govori, se sastoji od baroknih skladbi pa sve do modernijih stvari. Tako na njihovim nastupima možete čuti klasične stvari od Johanna Sebastiana Bacha i Wolfganga Amadeusa Mozarta preko Scotta Joplina, Elvisa Presleya pa sve do Zdenka Runjića. Bogati repertoar koji se sastoji od klasične glazbe, jazza, bluesa, starog rocka, tanga i dalmatinskih pjesama, nastoje još više proširiti.
– Nastupe na kojima publika pjeva i pokazuje svoju radost što nas sluša jako cijenimo jer znamo da smo ih tad uspjeli dotaknuti našom glazbom. Posebno uživamo svirati dalmatinske pjesme, valjda je to prirođeno svakom pravom Dalmatincu. Meni je omiljena stvar koju sviramo Tico–tico (rumba) – rekao je jedan od članova sastava Nikola Karaman.
Iako se radi o mladom sastavu, već su nastupali u Splitu, Tučepima, Srijanama… Kako su tek nedavno osnovani sastav, sami se financiraju, a probe održavaju u privatnim prostorima dvojice članova.
– S obzirom da nas susjedi još nisu potjerali tijekom probe, to shvaćam kao da smo dobri – u šali kaže Nikola.
Iako nemaju prihode, uz pomoć Mikija Noplinga koji je prepoznao njihov talent i ustupio im vlastiti studio, snimili su CD pod nazivom Glazbena Riznica. Na CD-u se nalazi 11 pjesama različitih stilova kako bi slušatelji mogli čuti raznolikost njihovog glazbenog opusa. Premda je CD snimljen, zbog financijskih razloga, ne može se još uvijek naći u prodaji.  Mandolinski sastav Od Rocka do Baroka u budućnosti želi osigurati puštanje CD-a u slobodnu prodaju te nastaviti svirati. Ipak, najvažnije im je da i dalje nastave uživati u glazbi i truditi se da budu što bolji jer publika to osjeti.