Split je domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, a napeti finalni turnir u odbojci održan je od 8. – 10. kolovoza. Nakon dugogodišnje dominacije splitskih ženskih ekipa, ove su sezone cure iz Osječko-baranjske županije preuzele tron i slavile u obje starosne kategorije

U kategoriji djevojčica 2004. godište i mlađe, članice ŽOK Osijek slavile su ispred ekipe No1 (Split) rezultatom 2:1  te osvojile zlatne medalje i titulu državnih prvakinja, dok je u mlađoj kategoriji ekipa Belišća istim rezultatom također bila bolja od ekipe iz Splita.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe

1. Belišće (Belišće)

2. Bile Vile (Split)

3. Šokice Daruvar (Daruvar)

Dječaci 2007. godište i mlađi

1. Momci (Zagreb)

2. Apostoli (Sisak)

3. Hugići (Slavonski Brod)

Djevojčice 2004. godište i mlađe

1. ŽOK Osijek (Osijek)

2. No1 (Split)

3. Željko Bebek (Sisak)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime