Zbog sumnje da je temeljem fiktivnih računa izvlačio novac iz Turističke zajednice grada Makarske za potrebe plaćanja izborne kampanje, Jure Brkan postao je, kako doznajemo, predmetom interesa istražitelja.

Naime, po kaznenoj prijavi Miljenka Loze, a o čemu smo iscrpno izvjestili javnost, osim Jure Brkana, istragom su obuhvaćeni i Tonči Lalić te navodno i Mate Židić.
Prema, zasad, dostupnim informacijama, istragu protiv Jure Brkana, Tončija Lalića, a navodno i Mate Židića vodi sudac Općinskog suda u Splitu Zoran Ivanišević jer je ustanovljeno kako ima elemenata za kazneni progon.
U cijeloj priči oko navodnog izvlačenja novaca iz TZ grada Makarske spominje se i tvrtka King grafika d.o.o. iz Makarske odakle su TZ-u navodno i stizali fiktivni računi, a kao svojevrsni posrednici kao odgovorne osobe se, prema informacija koje su došle do istražitelja, spominju odgovorne osobe u to vrijeme Jure Brkan kao direktor TZ-a i Mate Židić kao član NO TZ-a.  Nažalost, službenu informaciju nismo uspjeli dobiti jer je istraga u tijeku no doznali smo to da postoje inkriminirajuće SMS poruke koje će se, sigurno, naći u spisu kao materijalni dokaz.