U centru Zadra, u dvorištu koje Prvu policijsku postaju dijeli od zgrade Suda, u petak navečer oko 22 sata nožem je po cijelom tijelu brutalno izboden 44-godišnji Toni Vidović iz Splita, inače klapski pjevač iz splitske klape “Serpentina”, koji je te večeri u Zadru nastupao na koncertu u čast Ljubi Stipišiću Delmati.

Dok je izboden i krvav teturao po dvorištu Ulice Zore dalmatinske, pronašli su ga policajci koji su tu noć bili dežurni u susjednoj Prvoj policijskoj postaji. Odmah je prevezen u zadarsku bolnicu, na Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su se liječnici borili za njegov život. – Radi se o direktnom ubodu oštrim predmetom u područje lijeve komore i pacijent je podvrgnut hitnom operacijskom zahvatu. Uspjeli smo zaustaviti krvarenje, osloboditi srce i pacijent je u životnoj opasnosti, ali stabilno. Zaprimili smo ga u 22 sata i 30 minuta, bio je izvan kontakta i u teškom šoku s više ubodnih rana, po kojima se odmah vidjelo da je riječ o mogućoj ozljedi srca. Bio je u stanju teškog šoka i uopće se ne sjeća čime je uboden – rekao nam je dr. Robert Karlo iz zadarske Opće bolnice. Ni kriv ni dužan, hrabri mladi Splićanin kolateralna je žrtva obračuna dvoje zadarskih ovisnika, Marija M. (29) i njegove prijateljice i “suradnice” Ane Š. iz Bibinja, koji su otprije poznati po krađi kreditnih kartica. I tu su večer očito zajedno “operirali” po gradu, no usput su se u Varoši i posvadili. U jednom trenutku, Ana je počela bježati, no Marijo ju je sustigao i u ulazu u zgradu u Ulici Zore dalmatinske počeo brutalno udarati po glavi. Njezino zapomaganje čuo je 44-godišnji Splićanin Toni, koji je prolazio putem sa zadarske rive. Najprije je s ceste viknuo da prestane, a kad se šaketanje nastavilo, uletio je u portun kojeg rešetke dijele od ulice. Kad ga je ugledao, pomahnitali Marijo je izvadio nož i počeo ga bosti po cijelom tijelu. Cijelog krvavog policajci su ga pronašli kako tetura na ulici.

“Ana, jel mu dobro?”

Dok su Toniju pružali pomoć, napadač je pobjegao prema zgradi Zadarskog sveučilišta, no ubrzo su ga policajci sustigli i stavili mu lisičine. Dok su ga u uvodili u policiju, kazuje nam očevidac, navodno je plakao i vikao: “Ana, je l’ mu dobro?” – Najprije se čula galama i vriska, a ubrzo je došla policija i opkolila ulicu. Kako je za petak navečer normalno da se ovdje galami, nitko nije ni pretpostavio da je u pitanju pokušaj ubojstva – rekao nam je stanar ispred čijeg se portuna odigrao krvavi obračun. Policija je blokirala ulicu, a ubrzo nakon toga, na mjestu zločina zatečen je 29-godišnji napadač iz Zadra koji je odmah priveden zbog sumnje u pokušaj ubojstva, zajedno s djevojkom koju je tukao. Ona je, kako doznajemo, bivša ovisnica i majka dvoje djece, koja je prije nekoliko dana u jednom zadarskom trgovačkom centru uhvaćena u kupnji donjeg rublja s ukradenom karticom. Kriminalistička obrada, koja bi trebala rasvijetlili sve okolnosti ovog slučaja, još uvijek traje. (Slobodna Dalmacija)