Zoran Paunović, SDP-ov gradonačelnik Makarske više puta je isticao u javnosti kako želi da na čelu gradskih poduzeća i ustanova budu stručne osobe

Kako vrijeme odmiče, Paunovićevo pozivanje na stručni kadar sve više izgledao kao prigodan izgovor za provođenje čistke HDZ-ovih kadrova. Podsjećamo, Dječji vrtić “Biokovsko zvonce” preuzela je Marina Šprajc Petreković koja je zbog novog radnog mjesta zagrebački asfalt zamijenila makarskom rivom. Dotadašnja ravnateljica Anela Židić nije se niti javila na raspisani natječaj što ne čudi obzirom da su i mediji i makarska javnost i prije odluke Upravnog vijeća “znali” da će nova ravnateljica biti Marina Šprajc Petreković.

Zoran Paunović

Nije uspio opstati ni HDZ-ov direktor Makarske obale d.o.o., Ivan Rašić kojeg je Zoran Paunović smijenio i na njegovo mjesto imenovao Antu Bilića. Pokušao je Zoran Paunović smijeniti i HDZ-ovog direktora Gradskog sportskog centra, Joška Kosovića, no tijesnom većinom Upravno vijeće je odlučilo Kosovića ostaviti na mjestu ravnatelja i naredne četiri godine.

Prisjetimo se i Ivana Kotarca kojeg je Paunović smijenio sa mjesta direktora Stambenog gospodarstva te na njegovo mjesto imenovao Tanju Tolj Jelavić.

Ivan Kotarac

Promijenio je Zoran Paunović i sastav Nadzornog odbora u Vodovodu Makarska u kojem sada ključnu ulogu igraju SDP-ovci na čelu sa Sretanom Glavičićem, donedavno prvim makarskim SDP-ovcem.

Najteža bitka odvijala se u Turističkoj zajednici grada Makarske gdje je Paunoviću dugo trebalo da “instalira” svoje ljude u Turističko vijeće koje bira novog direktora ili direktoricu. Naravno, nova osoba na čelu TZ-a, također će biti pod izvjesnom kontrolom Zorana Paunovića.

I tako su jedan po jedan padali direktori i direktorice koje je postavila nekadašnja HDZ-ova vlast. Sada je, čini se, došao red na Željka Bagarića, direktora Makarskog komunalca, no lišo neće proći ni Antonio Zec, voditelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti. Naime, prema najnovijoj odluci gradskih vlasti, Makarski komunalac preuzima sve poslove spomenutog Pogona kojem ubuduće ostaje samo posao organiziranja naplate parkiranja. Ukoliko Grad Makarska kojim čudom donese odluku o raspisivanju natječaja za koncesionara na gradskim parkiralištima, Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti više nema što obavljati, a samim time Antonio Zec više nema tu što tražiti.

Što se tiče Makarskog komunalca, Željko Bagarić dobiva daleko više posla, a povećat će se i broj zaposlenika. Sudeći po dosadašnjoj praksi Zorana Paunovića, povećanjem obima posla, a samim time i odgovornosti, Bagarićeva fotelja se opasno ljulja, a makarski gradonačelnik bi mogao potražiti “stručniji kadar”, makar potegnuo i do Zagreba…

1 KOMENTAR

 1. Dobro kadroviranje druga Paunovica,,,,
  Ima li još koji srbin da ga zu
  Ima li još koji srbin da ga zaposliš u gradsko poduzeće ali da dođe iz Zagreba.Koliko kadrova ovaj sdp u gradu ima pa se poteže sve do Zagreba,ima ali nesposobnih.Nebi me čudilo da je netko već doselio iz srbije kojeg PAUNČE treba uhljebiti….
  Gdje si druže PAUNČE bio skupa sa ćaćom do 1993/4.godinu ??????
  Poznato je kako ste bili pobjeglice u srbiju,a možda ti je tatko bio tamo u srpskoj gardi..????
  De probisvjetu komunističko srpsi izjasni se da svi znaju kada i kojim ste putem utekli,a danas kadroviraš kao i pupavac u vlasti….?????

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime