Otkazivanje koncerta Jasmina Stavrosa i odustajanje od organiziranog dočeka Nove godine na Kačićevom trgu ostat će upamćen kao teški fijasko makarskih gradskih vlasti i Turističke zajednice grada Makarske!

Nažalost, nije im prvi put. Večernja temperatura na Kačiću i oko njega se kretala od + 3 do + 5, vjetra uopće nije bilo i uvjeti za organizirani doček uz koncert Jasmina Stavrosa i klape Berulia bili su i više nego povoljni. Umjesto toga, Kačićev trg bio je potpuno prazan, više žalostan.
Zanimljivo je da su mediji o otkazivanju koncerta obaviješteni  jučer tek nešto prije 15 sati. Razlog koji je naveden je „jaka bura“ koje u tom trenutku uopće nije bilo, a prognostičari su ionako najavili da od bure neće biti ništa. Istodobno u Hrvatskoj valjda nije bilo ni jednog jedinog gradskog trga na kojem nije bio organiziran doček, pa tako i onaj zagrebački na -10 stupnjeva Celzijusovih uz sjeverac koji je „brijao“ čitavu noć.
Tonći Bilić, Miro Družijanić i Tonći Lalić trojac su koji je odgovaran za jučerašnju katastrofu. Da Makarska ima sposobnijeg direktora Turističke zajednice,  postojao bi i plan B. Ovako su navedena trojica oduzela Makaranima pravo na veseli ispraćaj Stare godine.
Nije bilo ni vatrometa što je posebno ražalostilo stotine Makarana koji su doček Nove odlučili proslaviti na Marineti, Lištunu…
Dodajmo ovome i to da je posljednjih dana stare 2014. Miro Družijanić otvorio bolovanje, no u noći sa 31.12. na 1.1. je čudesno ozdravio i otvorio godišnji odmor. – Kakva sramota! Pa ako nije mogao doći Stavros, što nisu angažirali nekog drugog da svira, ne mora biti poznat, samo da je veselo, komentirao je jedan Makaranin koji je sa prijateljima stigao na Kačićev trg ne znajući da dočeka nema.
– Biliću se očito nije dalo doći na trg i čestitati onima koji su mu dali glas. Njemu je sad negdje dobro. Uživa i nije ga briga kako će njegovi sugrađani dočekati Novu 2015. , kazala nam je jedna konobarica iz Božićnog grada.
– Upropastili su nas! Tko će nama nadoknaditi štetu zbog otkazivanja koncerta? Mi smo uplatili sve što se od nas tražilo da bi radili u Božićnom gradu, a pogledajte; nema ni pasa!, bio je ljut jedan od zakupaca „kućica“ u Božićnom gradu.
Nebriga i neosjetljivost Tonćija Bilića i njegovih suradnika sinoć su tako dosegle svoj vrhunac. Ostaje za nadati se da doček 2016. godine neće zabrljati!