Sretan kraj ružne priče o deložaciji obitelji Vukić…

0
Zadar, 081112 Unatoc brojnim prosvjedima danas oko je oko 10h iz stana u zadarskoj cetvrti Arbanasi delozirana obitelj Vukic. Ulaz su svojim tijelima blokirali clanovi obitelji te njihovi prijatelji koje je policija bez otpora za ruke i noge odnijela u policijsko vozilo. Na fotografiji: detalj s dogadjaja; policija vuce kcerku Vukicevih u maricu. Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Životna priča zadarske obitelji Vukić koju Zadrani, pa i šira javnost vežu uz dirljive scene deložacije kada su njih i članove Živog zida interventni policajci pod punom opremom usprkos zapomaganju i jaucima odnosili u policijske marice, dobila je svoj epilog.

Vukići, naime, konačno ponovno mirno spavaju u kući koja je u vlasništvu njihove obitelji već 200-tinjak godina. No ne, pravda ni pravo nisu zadovoljeni, reći će Vukići ogorčeni na sustav i zakone krojene po mjeri moćnika, a duboko zahvalni običnim, “malim” ljudima dobra srca koji su im pružili ruku u nevolji. Zahvaljujući njihovim donacijama na bankovni račun Ante Vukića, sina Mira i Višnje, uplaćeno je nešto više od sto tisuća kuna, a njihov zet i kći Tina Vukić Karađole podigli su kredit i tako pribavili ostatak novca kako bi od slovenske državljanke Urške Kos otkupili kuću. – Ja i moj suprug nismo više vlasnici kuće. Vlasnik je naš zet koji je digao kredit. Ali to nije ono što mene muči, već odnos Porezne uprave prema nama. Službenica je zbog dugovanja mog supruga kao vlasnika obrta pokrenula ovrhu i prodaju naše kuće za namirenje duga, da bi sad ispalo da je moj suprug i dalje dužan cijeli iznos uvećan za kamate. Nisu nam dug otpisali radi tih sto tisuća kuna koje su ljudi uplatili na račun našeg sina Ante kad smo se našli u problemu, govori kroz suze Višnja Vukić dodajući kako joj sin ni danas ne radi te da njih troje imaju svega tri tisuće kuna mjesečno za preživljavanja. To, kaže, očito nikoga nije briga. – Ja se sad pitam, ako je moj suprug i dalje dužan državi cijeli iznos duga, a kuća nam je bila prodana, zašto se uopće na prodaji inzistiralo. Pa službenica je vidjela da banka ima upisanu hipoteku i koliko je još za otplatu kredita ostalo, ističe Višnja dodajući kako je u toj za njezinu obitelj tragičnoj priči profitirao samo Slovenac koji je na dražbi Općinskog suda u Zadru provedenoj po nalogu Porezne uprave Zadar kuću na dvije etaže kupio za svega 40 tisuća eura. – Iznajmljivat ćemo, snaći ćemo se nekako… Moramo, zaključuje Višnja sretna ipak što su se riješili barem strepnje od nove deložacije. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime