dsc_0849
Beskućnik iz Bugarske, snimljen prije nekoliko dana kako spava u blizini Žute kuće…

Jučer smo objavili informaciju koju su nam je dojavio jedan naš čitatelj, a u svezi skitnice iz Bugarske koji već mjesecima živi u Makarskoj.

Spava po plažama omotan u bijelu deku, pije kišnicu, kopa po kantama za otpatke i tako preživljava najmanje već tri mjeseca. Objavili smo i da su policijski službenici iz Makarske već nekoliko puta intervenirali, no bugarski beskućnik u dobi 27-30 godina i dalje luta makarskim ulicama. U međuvremenu smo sa cijelim slučajem upozorili i PU Splitsko-dalmatinsku koji su nam potvrdili navode čitatelja.
– U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da je u prostorije Policijske postaje Makarska u kolovozu pristupio državljanin Bugarske, koji je tom prilikom prijavio gubitak osobnih dokumenata. Nakon toga, predmetna osoba je od strane policijskih zatečena na području Makarske u dva navrata, u kolovozu i rujnu, kada je stupljeno u kontakt s Veleposlanstvom Bugarske, kojom prilikom se došlo do saznanja da su upoznati s navedenom situacijom, te da će osobi, čim pristupi u Veleposlanstvo, uručiti dokumente i pružiti mu pomoć za povratak u Bugarsku. Obzirom da su policijski službenici raspolagali saznanjem kako osoba nema dovoljno sredstava za život i putovanje, osigurana mu je pomoć putem Crvenog križa, nakon čega je, prema našim saznanjima, isti početkom listopada napustio područje ove Policijske uprave. Za napomenuti je kako navedena osoba niti u jednom od navedenih slučajeva nije zatečena u prekršaju ili kaznenom djelu, izvijestili su nas iz PU Splitsko-dalmatinske.
Dakle, na Bugarinu je, ako je još uvijek u Makarskoj, da nekako dođe do bugarskog veleposlanstva na adresi Nike Grškovića 31 u Zagrebu. Ukoliko nema novaca za autobusnu kartu, portal Megamedia će rado osigurati sve potrebno za njegov siguran odlazak u Zagreb i povratak u Bugarsku…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime