Redovito gledam s uživanjem na HRT dokumentarni program „Sretni Gradovi“. Dobivam neodoljivu želju da se obratim: dopadljivoj, šarmantnoj i highly voditeljici Martini Valiđić, kako bih je naružio, da se je usudila zaobići Stolni Grad? Naime, u pokušaju da odgonetnem Martininu ideju „Sretnih Gradova“,  nikako ne mogu biti uvjerljiv, i, približiti joj svu sreću koju osjećaju vrli građani, pod ovim nebom nad Mostarom…

Nije li dr. Kordić zaplesao u ritmu hita: „čudna jada od Mostara grada“, pa radi čuda od svakakva jada! Složiti će te se, smisao za urbanizam i arhitekturu, za kulturu življenja u gradu Mostaru, kako ih vidi-vodi doktorova konstrukcija vlasti, zbog koje se vodi rat-između građana i gradonačelnika, jest pitanje: tko ga je i kako izabrao? Građani nisu! Nisu ni, samo mali broj jest, Hrvati! Nisu ni Bošnjaci! Srbima ne bi ni palo na pamet da ga izaberu! Nisu čak ni svi izabrani vijećnici u Gradskom vijeću! Tijekom stolovanja na mandatu, uopće se nije, niti po kojem pitanju, dogovarao s građanima! No, jako je vješt u došaptavanju sa savjetnicima i raznoraznim građevinsko-solarnim investitorima! Cijeli doktorov dosadašnji učinak, dokazuje kako nije u partnerstvu s građanima! S kim jest…Baš je tajnovit Zaintigrirao je vas dunjaluk…On bi da vidi grad?

Doktor nije ono što hoće da Vi, Vi, građani vjerujete da jest-gradonačelnik! Niste li imali priliku, u njegovom javnim nastupima, povodom kolosalnog urbanističkog problema-trafike, kako bez ijednog argumenta mulja! Dakako, uslijedio je odgovor od Predsjednika vijeća gosp. Salema Marića! Uglavnom, gosp. Marić nije se dao smesti, nego je stamenim, odlučnim rječnikom ustvrdio da u našem gradu trafika ostaje gdje i bila! Da vođenje našeg grada nije prioritet doktora, potvrdili su i događaji na Musali, gdje se bez obzira na doktorovu zabranu, održao skup podrške Palestini! Da mu vođenje našeg grada nije prioritet, svakodnevno je vidljivo kod režima i pravila parkiranja! Što želim naglasiti: na lijevoj obali-istočnoj strani grada Mostara, na potezu od južnog ulaza do sjevernog izlaza nisu u gradskim područjima i dvorištima zgrada-obilježena parkirna mjesta! Čvrsto držim, zahvaljujući gosp. Salemu Mariću, koji uzgred budi rečeno vodi naš grad, da imate povlaštenu zajednicu građana! Doktor, radi čuda na području Stolnog grada, unieo je jad među zapadnu zajednicu građana Mostara! On bi da vodi grad?

Nije tako davno bilo, smatrali su ga prorokom! Doktor, a još prorok, koji vidi budućnost! Nije li se pojavio samo iz razloga da bi proricao nestanak korupcije-dekadencije, raspojanosti i razuzdanosti uhljeba i savjetnika…Najavljivao je Novu eru u vođenju grada…Nisam li nešto izostavio…A jesam jesam, zločest sam…Doktor radi čuda od svakakva jada…On bi da vodi grad…Za naš grad je kasno!          

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime