Stanari zgrade na adresi Dr. Mate Ujevića 2 u Makarskoj (Dumina Ledina) poslali su pismo redakciji portala Megamedia koje objavljujemo u cijelosti

Nakon 50 godina nemara i nebrige  naša zgrada obnavlja  se od temelja do krova.

Prije samo godinu dana dok je upravitelj bilo stambeno a predstavnik stanara  gosp. Viktor Skopljaković zgrada je izgledala kao ruševina. Zapuštena,prljava, iz podrumskih prostorija se širio nesnosan miris, miris vlage u svim kutovima zgrade, problemi sa odvodnim i dovodnim cijevima itd., itd.

Voljom stanara zgrada je promijenila upravitelja i prešla u Corrigo, kao i predstavnika stanara koji nije vodio brigu za održavanje zgrade dok je za  svoj nerad uzimao novac (1.000,00 kn svaki mjesec je primao predstavnik stanara V.S od Stambenog gospodarstva za nerad, a sve da bi opravdao nerad Stambenog i štitio interese istog pred drugim stanarima zgrade). Redovito je, po saznanjima stanara zadnjih 20 godina uplaćeno za pričuvu preko milijun kuna, a  u zgradu se ništa nije ulagalo, novca nema! Nameće se pitanje gdje su novci od uplaćene pričuve i tko treba odgovarati pred zakonom?

Na sve muke i pod prijetnjom tužbe i pritiskom na gradonačelnika prije 12 mjeseci Stambeno Makarska na čelu sa novim ravnateljem Ivanom Kotarcom na sve je jade  predalo papire zgrade novom upravitelju,  ali stanje na računu  je iznosilo 0 kn!

Sa novim upraviteljem Corrigom i i novo izabranim predstavnikom  stanara  Radom Pavlićem  u zgradu se sustavno  ulaže i  zgrada dobiva novi izgled.  Za godinu dana u zgradu je uloženo cca. 600 tisuća kuna i trenutno su u fazi radovi na fasadi i krovištu.

Uz veliku destrukciju bivšeg predstavnika stanara  V S. sa par svojih istomišljenika pokušavaju na sve načine stopirati kako radove tako i uknjižbu  stanova.

Velika većina stanara koji su zdravim i naprednim razmišljanjem pokrenuli obnovu zgrade koračaju velikom brzinom naprijed tako da ova ruševina u centru grada poprima izgled koji zaslužuje.

Isto tako radnici koji su izvodili radove na puknuću hidrantske mreže bili su napadnuti verbalno od strane gospodina V.S. koji je konstantno vršio pritiske na sve stanare i koji je uzurpirao zajedničke prostorije svih stanara, gdje se moralo pristupiti obijanju brave od prostorije, sada ta prostorija služi za ostavu gospođi koja održava zajedničke prostore zgrade. Isti taj gospodin uporno širi laži o novom upravitelju i vrši pritisak političkom i  demagoškom  pričom koju je naučio u onom u bivšem sistemu!

Svi oni koji misle da će stopirati napredak zgrade, prevarili su se!  Što prije shvate da su oni nebitni u ovim procesima to će biti  bolje za sve stanare ove zgrade!

Stanari zgrade

33 KOMENTARI

 1. Pitali bi malog iz večernje škole sa diplomom lupeža vlaškog, koliko su koštali radovi na tvojoj kući i koja zgrada je to platila??

 2. Skupljali 20 godina 1 000 000 kn , ovi sad uložili 600 000 kn , znači investicija će im se kad isplatit za 12 – 15 godina i onda opet uložit nekoiko stotina tisuća kuna, znači puše na toj zgradi opet. kako je to isplativo ? Dignit će cjenu pričuve za 100 %.

  • Tako je to je maslo Milana Rajića i Rašića također nije pukla hidrantska mreža nego sjeverna vertikala ja sam stanar te zgrade,također zašto materijal fasade ide preko Milana Rajića a, ne preko izvođača radova?

   • Gospodo živim u toj zgradi već 20 godina i nitko se nije tužio osim bivšeg (hvala Bogu) predstavnika stanara ako se uopće može tako nazvati, Viktora Skopljakovića koji je iskorištavao upravljanje zgradom u svoje interese kao i korištenjem prostora (ujedno je i moj podrum preuzeo bez ikakvog pitanja, tvrdeći da to pripada zgradi). Svi znaju za Viktora Skopljakovića sa 6. kata a nitko ništa nije poduzeo. Dok smo ga jučer gledali mislio bi netko da mu je stalo do zgrade, kako bez ikakve zaštite pere svoje prozore sa skele, bez zaštitne opreme i bez ikakvog dopuštenja (nakon 40 godina sjetio se očito da se nakupilo prašine). Prema tome nitko nema prste u ovome osim stanara, sve smo se uspjeli dogovoriti međusobno, te imamo odbor koji odlučuje o svim odlukama dok se fasada radi. Treba biti malo upućen a ne lupetati. Tako da gospodin Raić i Rašić ni u čemu nemaju prste. Stanari plaćaju kredit, stanari i odlučuju. Hvala svima koji sudjeluju u našem boljitku. Od čistačica, fasadera pa sve do naših susjeda iz drugog i trećeg ulaza.

 3. Ja sam stanar te zgrade ovaj članak je platio Milan Rajić.Ima tu veliki niz nepravilnosti od strane Coriga.Pitaj ga gdje mu je nestao logo sa zgrade,također ga pitajte zašto materijal za fasadu ide preko njegove firme a, ne preko firme izvođača?Također bih prozvao Rašića iz srednjeg ulaza koji kumuje skupa s Milanom Rajićem.Neka sustanari ga pitaju kome su otišli novci što su platili posebno za sredit balkone,Gospodin Rašić ih je spremio u svoj đep.Riga mi se od te stoke

  • Materijal i sve ide preko izvodaca radova to stoji u ugovoru koji je na oglasnij ploci
   Balkoni nisu uracunati u ovu cjenu nego samo cela balkona to sto neki lupetaju a neznaju niko im nije kriv
   Ali su jadni

  • Da živiš u toj zgradi bilo bi ti drago da se nešto radi i pomogao bih a ne visio na Megamediji, ja spremam kavu i nositi ću majstorima, a ti sjedi u svom stanu i grickaj nokte što sve napokon cvijeta zahvaljujući svima nama osim pojedinaca poput Vas. Materijal ide preko izvođača, da si imalo pametan znao bi neke stvari a ne izmišljao i pisao sa lažnih profila VIKTORE SKOPLJAKOVIĆU SA 6. KATA!! Nitko još nije dao novce za balkone, jer se balkoni rade nakon fasade pametnjakoviću, tako da za sve poslove sta se vode u “tvojoj zgradi”, ti nemaš očito pojma. Mrzitelju napretka, lijep pozdrav. Kumovao si 40 godina i izvlačio novce, ali nećeš više. Sve je transparentno i potrudit ćemo se da nema lovokradica u našem dvorištu kao što smo imali primjer sa 6. kata Viktore.

 4. Moram se osvrnuti na ive komentare jer sam jedan od pet clanova odbora zgrade za izvodenje radova
  Odbor je odabrao izvodaca radova i dogovorio cjenu sa materijalom stoje vidljivo u ugovoru
  Takode zbog nedostatka novca dogovoreno je samo cela balkona a ne ulazak u balkone toje cjela istina sve stose radi je vidljivo i transparentno kod odbora zgrade nema muljaze niti ce biti

 5. Kao stanar ove zgrade mogu potvrditi da je g. Rasic toliko pomogao nama i uputio nas kako zatraziti i odraditi sve kako bi dobili kredit za fasadu i sve ostale radove koje smo zapoceli. Da nije bilo guranja od strane sustanara Rasica koji je svoj (drugi ulaz) doveo do savrsenstva nista od ovoga ne bi bilo.
  Ja postavljam pitanje kome toliko smeta covjek koji nije nikome nista ukro? Covjek nema veze sa materijalom kao ni g. Raic koji vodi samo knjige zgrade. U samom ugovoru koji svi imaju na uvid i koji sam i sama procitala vidi se da izvodac radova (pise na oglasnoj ploci u zgradi) snosi troskove materijala koje su navedene. Skela je njegova, radnici su njegovi, materijal je njegov. To sam procitala i u ugovoru koji mi je predocen. Nikakva mutna poslovanja nema. Ne vidim u cemu je problem s g. Rasicem? Covjek visi cijeli dan oko zgrada i provjerava je li rade dobro. Trosi svoje vrijeme koje mu nitko ne placa. Neka covjek pokaze svoj racun pa da vidite da ni jedna lipa nije “sletila” na njegov racun od tog vodenja zgrada. Svkaa cast covjeku sto ima volje sa svakakvim budalama i raditi, a g. Viktora S., ako ga se moze nazvati gospodinom pitam samo kada cete vratiti stan ukraden covjeku? Zivite prisilno u stanu i vama je odgovaralo biti predstavnik 20 godina i uzimati mjesecno 700-1000 kuna za vodenje zgrade. Kada bi zbrojili taj iznos i kumovanje sa Stambenim godinama… imali bi sto zbrojiti da vratite novac u zgradu. Vama ne odgovara red jer plivate u neredu i tu se dobro snalazite.
  Hodanje po skeli bez zastite i ciscenje otvora vam je u redu, a prijavljivanje g. Rasica svaki dan redarima i policiji koji vam se smiju kad dodu Rasicu u stan i govore da samo radi budala moraju izac na teren. Rugate se sami sebi i vise ste dosadili kako se kaze i Bogu i svitu. Svatite da ste na tankom ledu i da cete sav novac vratit! Gospodin Rasic nema sto vratiti jer nije uzeo covjek lipe. Nema sto uzeti kad su obje zgrade izasle iz stambenog u minusu.

 6. Triba samo postavit pitanje Viktoru Skoljakovicu kad ce vratit ukradene pare od vodenja zgrade u dogovoru sa Stambenim godinama. Svaki misec kapalo po 1000 kuna, dililo se i ulagano kralo godinama. Viktore kaš vratit ukradeni novac?
  Bitno da je tebi Rasic na zubu. Normalno i meni bi bio da sam kra pare 10 g od vodenja. Rasic ce takve ko ti i protrat na vidilo i morat ces radi takvih ko on i vratit pare. Da nije njega jos bi ti kra i lagodno zivija na racun nasih para od uplate u zgradu.
  A ciji je ono stan u kojemu zivis? Hmmm. Vadi Rasica iz usta ima nas vise koji cijenimo covika sta je ucinio to sta je ucinio da se takvi ko ti skinu sa grbace zgrade. I sam san bija skeptican prema njemu ispocwtka, ali covik je napravija cudo!!! Istribija je nerad. Cila zgrada mu je skladna i svi skupa rade. Nekidan san vidija s prozora da dobrovoljno 5 susjeda s njin pala travu oko zgrade i cisti ulaz. Kad ste vi to napravili? Covik je spojija zgradu u jedno! Disu ko jedno! Skladni. Svaka cast coviku na uspjehu. Skidan kapu.

 7. Meni samo nije jasno kako vaki lapani ko ovaj Viktor Skopljakovic nisu u zatvoru vec. Vidi se da pravosude ne funkcionira. Covik uselio prisilno u tudi stan, uzima kljuceve od ZAJEDNICKIH prostorija zgrade i kljuca ih po svojoj volji kad oce. Ne moze se uc na ZAJEDNICKU TERASU jer covik ima kljuc. Prisvojio je ko i stan koji nije njegov. Dosa ti je kraj. Neces vise radit nered u zgradi. Nema vise para iz stambenog pa si malo nervozan. Sad si u privatnika pa ne mos muljat, a jos te skinilo sa čela zgrade. Ma di ces gore. I ja bi plaka da mi se to dogodi, a navika u mutnom plivat. Za tebe je Rasic covik, a ti si bestija. Upozna san covika na sastanku prvi put kad je dosa i vidija san da je duson i tilon u tome da se nesto pokrene i promini. Pa inžinja nan je on kako cemo parkinge se dogovorit da svi imamo. Covik nan reka da stavimo kamere da ti i takvi ko ti ne cupaju rampe! Sta ste i napravili prvi put. Covik sam betonira po suncu rampe i oko svoje i oko moje zgrade. Niko mu ni casu soka nije donio! Koliko znan imas aplikaciju i pogledaj je li uzeo lipe za materijal betoniranja okolo zgrade. Sve sam dobre volje radio. Ni struju mu niste vi omogucili za pricvrsivanje rampi koje VI KORISTITE svi. Tako da bolje van je da mucite. Neredi hrvatskog sustava i drustva. Sram me sta zivin u ovakom okeuzenju.

 8. Slusaj ti RAŠIĆU, reci ti meni tko leta đabe oko mene. Nitko. Dajem ti misecno 10 iljada, da zajebajes stanare i sve u gradu. To ti je posa. I da ne prijavljujem robu sta prodajes dole na plazi. Pomoc ce tebi milan kad dođe isnspekcija da malo iskontolira kako si kupio sinu bmw 3 i ceri Q7. Ovih dana cemo provjerit sa stanarima srednjog ulaza kako je ZVONE radio fasadu jeli stavlja 1 ili 2 ruke. A sta pise u racunima, to ce moj Tomo sve objasnit stanarima. Stavilo smo ja i moj Milan naš logo na zgradu pa se neko uzpizdio iz zgrade pa smo je prifarbali da nebude pizdarija. Ćer mi otvara Krofentu na plazi pa sad kad zavrsimo ja i Milan fasadu svi dole na picu. Milanu sam reka da cu mu bit liva ruka u dobru i zlu. PozzzRašić, lažni general Makarske rivjere.

 9. Zašto garaže nisu pod česticom zgrade nego si odcjepili i već godinama žele tu napravit zgradu?Moja Andrea nemaš ti pojma o životu.

 10. Također balkone koje sam spominjao odnosi se na srednji ulaz,također pitajte koliko je srednji ulaz ostao dužan za fasadu i lift?

 11. Samo za pocetak da se zna da ja svoj komentar dajem pod pravim imenom. Kupila sam stan u ulazu dr Mate Ujevica 2 prije skoro 3 godine i sve u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Kada smo zakljucili notarski kupoprodajni ugovor sa prethodnom vlasnicom, gospodja je javnom biljezniku predocila sve placene racune za komunalije, pa tako i za pricuvu koju je uredno placala cijelo vrijeme(a vlasnica je bila od kada se zgrada izgradila). Dakle sve je bilo placeno prethodnom upravitelju. Nastavila sam uredno placati, ali smo shvatili da je zgrada u tako trosnom i zapustenom stanju, te smo se kao stanari organizirali, izabrali novog predstavnika stanara gosp Pavlica i odlucili da krenemo u promjene. Potpisima vecinskog broja vlasnika stanovq, a u skladu sa zakonom koji tretira ovu oblast, priskrbili smo legalitet i legitimitet da zakljucimo ugovor sa Corrigo, kao novim upraviteljom. E tada su krenule nase nocne more. Jedna manjinska grupa stanara pocela je da opstruira cijeli proces. Poceli su telefonski pozivi, pritisci sa obrazlozenjem da se radi o nelegalnim radnjama, da su priskrbljeni lazni potpisi i sl. Licno mogu potvrditi a i gosp Viktor, rekla sam mu u razgovoru koji smo imali, da nas prestane optuzivati i klevetati za lazne potpise i predstavljanje, ja licno nikada nista u zivotu nisam krivotvorila, te da ako nastavi, tuzicu ga na sudu za iznesene netacne tvrdnje i klevete. Isti pritisak je nastavljen na stanare koji zive diljem Republike Hrvatske, BIH, Amerike itd. Zatim smo imali muku od skoro godinu da dobijemo papire od prethodnog upravitelja i svi su opstruirali, a imali smo i licne sastanke u stambenom na tu temu. Na jedvite jade smo dobili papire, ali nikada analiticke kartice prometa racuna pricuve za nas ulaz, osim neke mizerno male uplate navodnog salda racuna pricuve na dan prijenosa. Mi ni dan danas ne znamo koliko je prometovano, gdje su novci otisli, jer u zgradu ocito nisu, a za to ne treba neka inzenjerska pamet, sve se vidjelo golim okom. Jad i cemer, zapusteno u svakom smislu. Novi upravitelj je pokrenuo niz aktivnosti na rekonstrukciji unutrasnjosti zgrade, vrata, cijevi koja je mjesecima ispod pukla i prijetila da potpuno urusi temelje zgrade. Zatim smo ponovno, pismenim pristankom vecine stanara, opet u skladu sa zakonom, dogovorili obnovu fasade, dali pristanak na kreditno zaduzenje, imenovali povjerenstvo da u ime stanara provodi ove aktivnosti. Sada se rezultati vide, fasada je pri kraju i uskoro ce biti gotova, na zadovoljstvo i ponos nas stanara ali i svih gradjana Makarske, koja sada nema vise ruglo da krasi njenu ljepotu, sa zapadnog ulaza u centar grada. Sve ovo mozemo zahvaliti gosp Rasicu, koji je predano i sa entuzijazmom i bez lipe nadoknade, pomogao i pomaze nama stanarima da nasa zgrada ljepotim parira svim ostalima o kojima su se drugi stanari i upravitelji brinuli za dobru funkcionalnost i lijep izgled. Mi idemo dalje, radicemo i na zamjeni dotrajalog lifta, oplemenjivanju predulaza sa strucnjacima iz hortikulture. Uskoro, ova zgrada bice ponos cijelom susjedstvu, a ne samo stanarima. U tom plemenitom naumu, nece nas zaustaviti nitko ko gaji bilo kakve retrogradne ideje. A novci koji su potroseni u proslosti, a izgleda malo ili nista na samu zgradu, ostaju i dalje tajna. Ali postoje zakonski instrumenti koji su nam raspolaganju, pa ce vrijeme koje dolazi i to da rasvijetli, kao i nezakonite dogradnje pojedinih stanara i uzurpacije zakednickog prostora u privatne svrhe u vrijeme anarhijebu proslosti. Pravda je spora, ali dostizna.

 12. Svugdje u svijetu gdje vlad zakon i red kažnjavaju se vlasnici koji ne održavaju svoje domove u lijepom ili bar pristojnom stanju. Tako da bi naši susjedi trebali biti kažnjeni sto ne rade na svom dijelu a da ne govorimo o tome šta bi im se treba desiti sto odmažu. Što se tiče članka neka napišu demanti i dokažu da navodi nisu tačni, da Viktor nije placan I da je Stambeno domacinski potrosilo novac od pricuve.
  A sto se tice problema koje prave Tomi ja sam uz njega a vjerujem i vecina vladnika i zahvaljujemo mu na pomoci i svemu sto. A i Makarska mu se treba zahvaliti jer je dobila jednu lijepu zgrade na vrlo vidljivom mjestu umjesto one grdobe.
  Tomo hvala ti sve ce doci na svoje mjesto a vjerujem da u ime sviju mogu reci da smo uz tebe bili i bicemo.
  Puno pozdrava svima, radim sve sto mogu da bih va se sto prije pridruzio.

 13. Još ste dozvoli Ivanu Rosi da unakazi izgled zgrade s onim nakaznim otvorima i ogradom.Još ste primili u odbor. Ipak je to Roso da nema interesa ne bi bio tu.👍

 14. Petnesti šestoga prolazi,turista ne dolazi..
  Prvi sedmoga prolazi,turista ne dolazi..
  Di god ima para tu su i svađe, brat brata tuži na sudu,čitan komentare i ne virujen koja zloba. Govna ste a niste ljudi, svaka čast tihoj manjini. Zapamtite da postoji pravda, nazovi je Bog ili karma, sve se vraća sve se plaća ali nažalost ne direktno nego van se zlo na dici vrati. Srića ovo lito neće bit para pa možda i postanete i boji ljudi. Ili ćete se poklat najesen, glad je zajebana.
  Petnesti sedmog prolazi,turista pogodi šta..??

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime