Poštovani građani i građanke Grada Vrgorca, nakon dijagnosticiranog prvog slučaja zaraze Coronavirusom na našem području, ovim putem Vas želimo obavijestiti kako je epidemiološka služba obavila razgovor sa svim kontaktima zaražene te ustanovila njeno kretanje posljednjih nekoliko dana te slijedom događaja pokrenula propisane mjere i postupke, piše u priopćenju koje objavljujemo u cijelosti

Oboljela i njena obitelj su stavljeni pod obaveznu samoizolaciju te su pod stalnim nadzorom liječnika, ne pokazuju simptome zaraze (afebrilni te bez drugih simptoma) i nalaze se u stabilnom stanju.

Posljedično nakon pristiglih nalaza oboljele popraćeni su svi njeni direktni kontakti te je u samoizolaciju stavljeno još 8 osoba i također 2 osobe nalaze u provođenju samoinicijativne (preventivne) samoizolacije.
Trenutno na području Grada Vrgorca imamo 23 osobe kojima je određen sustav samoizolacije.

Civilni stožer Grada Vrgorca je u posljednjih 48 sati zaprimio niz poziva vezanih za ovaj slučaj te nakon obavljenih razgovora se ustanovilo kako su u velikom obimu takve informacije bile netočne te su izazvale nepotrebnu paniku među stanovništvom.
Također želimo naglasiti kako zaražena nije stigla na područje Grada Vrgorca bez propusnice iz razloga što za povratak u mjesto prebivališta izdavanje iste nije potrebno.
Rekonstrukcijom događaja je ustanovljeno kako je suprug prevezao oboljelu svojim osobnim automobilom, a ne kako se u špekulacijama navodi u službenom automobilu Ministarstva unutarnjih poslova sa službenicima navedenog Ministarstva.
Zaražena osoba i njen suprug nisu bili u direktnom kontaktu sa članovima stožera te nisu bili u službenim prostorijama Stožera civilne zaštite Grada Vrgorca.

Širenjem neprovjerenih informacija se izaziva nepotrebna panika koja u ovim slučajevima uistinu nije potrebna te se na taj način i drugi ljudi koji nisu bili u direktnom kontaktu sa zaraženom osobom stigmatiziraju i udaljavaju iz društva.

Stožer civilne zaštite ubuduće nikakve insinuacije i špekulacije neće demantirati i neprimjereni komentari će biti uklonjeni.
Za sva pitanja nam se obratite putem poziva, SMS-a ili u inbox stranice.

Gradsko društvo Crvenog Križa Grada Vrgorca će za sve osobe obuhvaćene mjerom samoizolacije organizirati dostavu hrane, lijekova i higijenskih potrepština koja će se vršiti beskontaktno.

Ovim putem Vas želimo obavijestiti kako Vaše zahtjeve za izdavanje propusnica 12. i 13.04. možete predati isključivo putem online zahjeva za izdavanje e propusnice.
Za sve upite Vam stojimo na raspolaganju te Vam želimo Sretan Uskrs i da ga provedete u krugu svojih obitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime