Stranka Pametno za Split i Dalmaciju promijenila je ime i od sada će na političkoj sceni djelovati pod nazivom Direkt. U srijedu su predstavnici stranke predstavili novo ime i vizualni identitet, ali kako su istaknuli to predstavlja samo zaokret u formi, ali ne i političkom sadržaju koji će ostati prepoznatljiv kao i do sada, piše Slobodna Dalmacija

– O promjeni imena stranke razmišljali smo već neko vrijeme zato što nas je dio biračkog tijela nakon toliko godina i dalje povezivao s bivšom strankom i ljudima koji su dio nje. Što se političkog sadržaja tiče, tu neće biti velikih promjena. Nastavit ćemo se zalagati za zelene politike u svim sektorima, jednakost kroz podršku i zaštitu najslabijih društvenih skupina, solidarnost te poštivanje načela demokracije. Naziv Direkt odražava način našeg djelovanja, iskreno, bez zadrške i uljepšavanja govorit ćemo o problemima i direktno predlagati rješenja koja mogu unaprijediti život građana – objasnila je Kristina Vidan, predsjednica stranke Direkt koja broji 110 članova.

U 2024. godini građani će tri puta izlaziti na izbore i o njoj se govori kao superizbornoj godini, pa je novinare zanimalo vide li Direkt i na nacionalnoj razini. 

– Nama je uvijek bio prioritet lokalna politika i lokalna scena, ali svjesni smo da je dogodine superizborna godina i da imamo tri izborna ciklusa. Hoćemo li na njih izaći i u kakvom sastavu o tome će odlučiti naša skupština – kazala je Vidan.

Na pitanje zašto bi birači glasali za Direkt, istaknuli su direktnost i dosljednost tijekom deset godina političkog djelovanja kojom su jasno pokazali kako im krajnji cilj nije osobna politička pozicija, već borba za kvalitetniji život svih građana.

Županijski vijećnik Jakov Prkić je istaknuo da će nastaviti djelovati kao i do sada. 

– Naša obraćanja su uvijek bila direktna i korektna pa će tako i ostati. Mi bi željeli unaprijediti našu lokalnu politiku u biti vidimo da na kraju ovo nije ispalo baš najbolje kako su se mnogi nadali. Mnogi će nakon ovog mandata gradonačelnika ostati poprilično razočarani. Mi smo tu da im kažemo da još ima nade i da stvari zbilja mogu biti drugačije i bolje – poručio je Prkić.

Građani ih najviše poistovjećuju s bračnim parom Puljak zato što su se prije više od deset godina zajedno pojavili na političkoj sceni pa je novinare zanimalo po čemu su to drugačiji od njih. 

– Naša stranka se razdvojila prije otprilike tri godine i nas gotovo 90 posto iz splitskog ogranka smo napustili bračni par. Oni su se okružili novim ljudima, ali nažalost zaboravili su one stvari zbog kojih smo se mi svi okupili prije više od deset godina. One su im izmakle iz fokusa i jednostavno su upali u žrvanj dnevno političkih stvari, izgubili fokus i ono za što smo se svi zalagali. Pretvorili su se u sve ostale stranke i politike su im jednake kao i u prethodnika – rekao je Prkić. 

Stranku će i u narednom periodu voditi poznata lica na političkoj sceni. Uz predsjednicu Kristinu Vidan tu su još i Jakov Prkić, a u užem vodstvu su i Lucija GrčićAnte RenićBranimir UrlićLuiđa Ivanković i Sani Mardešić. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime