Prije nekoliko dana u centru Brela u večernjim satima policija je izašla na teren po prijavi građana i uz pomoć vatrogasaca pronašla les mrtve muške osobe

Prema informacijama koje su nam dostavili čitatelji, radi se  o čovjeku koji je živio izoliranim životom, daleko od svakodnevnice. Još početkom listopada, ulicom se počeo širiti neugodan miris iz kuće u kojoj je živio pokojnik.

Stanovnici ulice su alarmirali komunalne redare, a oni su obećali kontaktirati policiju. Ipak, dani su prolazili,a  na teren nisu izašli ni komunalni redari, a ni policija koja, očito, nije bila obaviještena na vrijeme. Tada su žitelji ulice uzeli stvar u svoje ruke i kontaktirali pokojnikovog sina koji živi u drugom gradu. Tada su pozvani policija i vatrogasci te je prije nekoliko dana provaljeno u kuću i tamo pronađen raspadajući leš muškarca. Dežurni mrtvozornik je tom prilikom konstatirao kako je smrt nastupila prije mjesec dana.

– Tragično je da su naša djeca svaki dan prolazila pokraj kuće vraćajući se iz škole ili sa drugih aktivnosti, tragično je da se trebalo očito moliti nekoga da se reagira pravovremeno, kazao nam je jedan od čitatelja.
Jedno od najvažnijih pitanja je zašto komunalni redari nisu reagirali odmah po prijavi građana. U opisu poslova komunalnog redara stoji kako imaju pravo „ući na okućnicu i dvorište zgrade ili kuće, poljoprivredna i druga zemljišta i pregledati ih“. Isto tako, „komunalni redari moći će uzimati i izjave radi pribavljanja dokaza i utvrđivanja činjenica, a zakon im dopušta da prikupljaju dokaze, odnosno utvrđuju činjenično stanje fotografiranjem i snimanjem kamerom“.

U cijeloj ovoj mučnoj priči iskače još jedan detalj. U ulici u kojoj je živio pokojnik stanuje i zamjenik općinskog načelnika kao i nekoliko općinskih vijećnika!

Za komentar cijelog slučaja pitali smo i odgovorne osobe u PU Splitsko-dalmatinskoj. Oni su nam potvrdili informacije o događaju. – Imamo evidentiran događaj od   27. listopada  kada je  u prostorijama stana na području Brela  pronađeno mrtvo tijelo muškarca. Tom prilikom nisu  utvrđeni elementi kaznenog djela, poručili su iz policije.

2 KOMENTARI

  1. ….ma nije moguće…., možeš umrijeti, može ti se s preko magistrale neka stijena prekotrljati pa pasti na krov, može ti čempres pasti na kuću…..ali, komunalni redari u Dalmaciji rade po dojavi…. (Koga?) Odnosno, ne rade ništa, jer nema tko dojaviti… A, kad zoveš, kažu. pitaj načelnika…..A, načelnici, sve dječak do dječaka, sade cvijeće po uzoru na zagrebački Zrinjevac, za hladni pogon ima ima novaca….., mislim, strašno…., i dokazivo……

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime