USKOK je pokrenuo istragu protiv 39-godišnjeg sudskog službenika kojega sumnjiče da je izradio lažno uvjerenje da se protiv 30-godišnjaka ne vodi kazneni postupak kako bi se mogao zaposliti kao vozač hitne pomoći

Uskok je izvijestio da je pokrenuo istragu na temelju provedenih izvida i rezultata kriminalističkog istraživanja Policijske uprave splitsko-dalmatinske, dodajući da se prijavljeni dvojac sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Protiv vozača se vode dva postupka

Tužiteljstvo i policija sumnjiče 39-godišnjaka da je od 27. srpnja do 12. listopada 2018. u Imotskom i Splitu, kao ovlašteni službenik Općinskog suda u Splitu, Stalne službe u Imotskom, na traženje 30-godišnjaka pristao izraditi uvjerenje u kojem je lažno naveo da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Sudski službenik je, sumnjaju Uskok i policija, izradio lažno uvjerenje iako je uvidom u sustav eSpis utvrdio da se protiv 30-godišnjaka vode dva postupka na temelju potvrđenih optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Uskok dodaje da je 30-godišnjak zatim lažno uvjerenje predao Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije prilikom zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto vozača u sanitetskom prijevozu. (index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime