Svinjarijama, jer kako drugo opisati rabote Kristijana Kapovića i njegovih sljedbenika, nikad kraja! Kao nekadašnji svojevrsni lokalni šerif, Kristijan Kapović je za mnoge bio Bog i batina

Tako je kao načelnik uz pomoć svojih sljedbenika, od kojih mnogi predstavljaju buduće osumnjičenike, okrivljenike, a moguće i optuženike, Kristijan Kapović “osvojio” tuđu zemlju i na istu “nasadio” općinsku tvrtku koja se danas zove “Čisti otok”. To je ona ista tvrtka kojom je do odlaska na novu političku funkciju, ravnao čuveni Marino Radović, slučajni načelnik općine Vir.

Pojašnjenja radi, Kapović je potpuno nezakonito zaposjeo privatno zemljište i to prije dvadeset godina. Vlasnici zemljišta su uzalud upozoravali godinama da je to njihovo. Nudili su općini Vir, posebno tadašnjem načelniku Kristijanu Kapoviću mirno rješenje, ali se načelnik nije dao. Što će njemu govoriti tamo neki vlasnici zemlje, pa zna se valjda tko je gazda na Viru. I tako su prolazile godine dok članovi obitelji Buškulić nisu 2018. podigli sudsku tužbu protiv općine Vir. Uspješno su pokazali i dokazali da je zemlja na kojoj je danas smještena tvrtka Čisti otok d.o.o., zapravo njihova. Općinski sud u Zadru je zato 10.veljače 2023. u predmetu 85 Ovr-582/2022-18 donio pravomoćni zaključak prema kojem se određuje provedba ovrhe radi ispražnjenja i predaje u suposjed obitelji Buškulić i to u srijedu, 8.ožujka 2023. s početkom u 10 sati. Inače, zaključak je uslijedio nakon što Općina Vir nije ispoštovala sudsko rješenje odnosno prethodnu presudu čime je nanesena dodatna financijska šteta općinskom proračunu. Ne čudi to obzirom da Antonio Vučetić kao bivši predsjednik Općinskog vijeća kao ni ostatak ekipe koju predstavljaju, gle čuda, posebni savjetnik Kristijan Kapović i čuveni bivši direktor Čistog otoka, a sad načelnik Marino Radović ne poštuju ni volju većine, pa kako će onda poštivati privatno vlasništvo?!

O svemu je obaviještena i PU Zadarska kako bi policijski službenici mogli osigurati red i mir na mjestu provođenja ovrhe. Mnogi se na Viru nadaju da među tim policijskim službenicima neće biti onih što su se svojedobno ustručavali privesti Kristijana Kapovića prilikom blokade Virskog mosta već su se smješkali i s njime se rukovali. Vjerujemo da među policijskim službenicima neće biti ni onih koji se s Kristijanom Kapovićem časte na gozbama koje se plaćaju iz općinskog proračuna, a odvijaju u ilegalnim prostorima.

Ipak, ako se netko i usudi ometati postupak ovrhe, Općinski sud u Zadru predvidio je za takve novčanu kaznu od 10.000,00 kn odnosno 1.327,22 €. Napominjemo posebno da sud može odrediti i kaznu zatvora u trajanju 15 dana. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime