Sutra točno u 9 ujutro započinje četverodnevni program svečane ceremonije na zadarskom Višnjiku koji će u sklopu XII.Europskog prvenstva u mažoret sportu okupiti oko 4.000 mažoretkinja i još najmanje 3.000 suradnika u ovom, sve popularnijem sportu

Publika će od sutra pa sve do nedjelje 26.lipnja imati prilike gledati sjajne izvedbe mažoretkinja iz čitave Europe među kojima je i ukrajinska reprezentacija.

Već dogodine, Zadar će biti domaćin i Svjetskog prvenstva u mažoret sportu na kojem se očekuje i više sudionika. O svemu smo razgovarali sa Željkom Banović, predsjednicom Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova, te predsjednicom svjetske federacije mažoret sporta.

– Pred nama je veliki događaj nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom i dosita se veselimo Europskom prvenstvu u Zadru. Zadovoljni smo profesionalnim pristupom i kvalitetnim suradnicima ovdje u ŠC Višnjik, a drago mi je da je i Grad Zadar prepoznao značaj ove sportske manifestacije te pristao biti pokrovitelj, kazala nam je Željka Banović.

Ističe kako su u Zadru ispunjena sva očekivanja što se tiče organizacije jednog ovakvog zahtjevnog sportskog događaja, osim sa pronalaženjem adekvatnog smještaja za oko sedam tisuća sudionika. Obzirom da će Svjetsko prvenstvo mažoret sport biti dogodine u rujnu, nada se da će tada biti lakše pronaći smještaj za sve sudionike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime